Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30. October 2008, 08:53 PM   #67
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

Alıntı:
bu sözlerinle beni şaşırtıyorsun horasan kardeş. sanki kitaptan ve içeriğinden haberin yokmuş gibi konuşuyorsun. en mükemmel din islamdırda tamam o amenna. ama islamı sadece hz.muhammed (s.a.v.) savunmadıki... diğer peygamberlerde aynı şeyi savundu bu yüzden islamda yani müslümanlıkta yani kuranda bu yüzden isimleri geçiyor.
-- Sayın can, ben nerede Hz. Muhammed sadece İslam'ı savundu dedim ? Ayrıca Kuran'da İslam'ı savundukları için değil İslam oldukları için isimleri gecer. Peygamberler Allah'ın yeryüzündeki temsilcisidir. Her ismi geçen Kuran'da kutsal değildir.. Nitekim Lanetlenmiş olanlar da vardır..

Alıntı:
kitapta ne buyurur biliyor musun yada haberin var mı? haberin yoksa yazayım
-- Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.

Alıntı:
İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık.
-- Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..

Alıntı:
yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.
-- Sözlerinizde tutarsızlık var.
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla