Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12. May 2013, 03:34 PM   #59
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Dostum Yekin,

Anlaşamıyacağız bu konularda zaten anlaşmak için yazmıyorum. Kuran konusunda pekçok konuda hem fikir olabiliriz ancak Ancak bu konuda yorumla hatan var derim.
Evet ev benimdir istediğim gibi hareket etme özgürlüğüne sahibim ancak hiçbir zaman özgürlükler sınırsız değildir.
Ancak evimi miras bırakma hakkına sahibim çünkü ev benim elim ile kazandığım bir şeydir. toplumun bana verdiği bir şey değil.Allahın bana verdiği bir nimettir.
Kural şudur; Hiç kimseyi zor duruma düşürme, zor durumda birine yardım et. Şunu asla unutma Mülkün sahibi Allahtır sen sadece Allahın sana nimet olarak verdiği şeyleri kullanıyorsun. Bu nimetler ile kendini büyük görme, insanlara üstünlük kurma, Allah sana bu nimetleri verdiyse bunun bir sebebi vardır, paylaş çünkü bu Allahındır ve Allah senden paylaşmanı ister, eğer ki bu nimetler seni şaşırtırsa onlardan kurtul ey karar vericiler verdiğim nimetleri gerektiği gibi kullanmayan olursa (mal biriktirip duran) o malları elinden alın ki hem nimetlerim insanlara ulaşsın hem de kişi kendini temizleyebilsin.
Nimetler hakkında cimrilik yapmayın ne de kendinizi zora düşürün orta yolda hareket edin.

Bu benim yorumum kesin doğrudur diyemem ancak ben bunu görüyorum.

Sana akıl vermek gibi niyetim yok ancak şunları söylemek isterim.
Mülk Allahındır=Toplumundur
Sanırım yanlış bir önerme. Mülk Allahın ise Toplumun olamaz. Bu toplumu bir şirk haline döndürme ihtimali olan bir sözdür.

Bu söz şunuda getirir Mülk Allahındır=Toplumundur=Bireyindir. Bu sonuca çok kolay ulaşılabilir.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla