Alıntı:
kuman Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili merdem
A.Bayındır severim sayarım ve gerçekten bir şeyler yapmaya çalışır. Örn;
Kutuplarda namaz ve sahurun erken olması konusnda ki çalışmaları benim için değerlidir.
Kurana ilgi duymam ve araştırmama neden olan isimdir. Bazı konularda onun düşündüğü gibi düşünmesemde ( Hatta bana Kuranı kendinize uyduruyorsunuz dedi. Tek farkım onun yurmunu yanlış bulmam)
Yaşar hocayıda severim Mustafa Öztürkü severim Hakkı Yılmazı Mustafa İslamoğlunuda
bu kişiler değerli araştırmalar yapan insanlardır.
Sayın merdem,
Arapça bilmem Kuran uzmanı değilim. Bilgili insanları dinler kendi bilgilerimle kabul ederim yada etmem. Bilgili insanları severim. Kimseyi kötü yada iyi olarak ayırmam (bilgi anlamında).
Müslüma olmak için Kuranı hatim etmek gerekmez dediklerini yapmak yeterlidir. Bunu Ailenizden öğrenebilirsiniz Kuranı okumadan da müslüman olunur. Kuranı okumazsanız eğer yanlışa yönlendirilebilirsiniz.
Hırsızlık yapma-zina etme -yalan söyleme-Allaha şüphesiz inan-ibadet et-paylaş-yardımlaş vb şeyleri zaten ailelerimiz bize öğretti.
|
Kuran'ı sadece okumayınız... Aynı zaman da Yaşayınız...
17.82. Kuran'ı, inananlar için bir şifa ve rahmet olarak indirdik. Zalimlerin ise ancak zararını arttırır
17.106. Uzun bir zaman dilimi içerisinde halka okuman için ayırdığımız bir Kuran'dır. Onu topluca indirmiştik.
25.30. Elçi de, "Rabbim, halkım Kuran'ı terketti," der.
72.1. De ki, "Bana vahyedildiğine göre, cinlerden bir grup dinlediler ve şöyle dediler:" "Biz ilginç bir Kuran işittik."