Alıntı:
Sözlerinizden anlaşılan siz benden çok daha bilgilisiniz.. Elbette sizden faydalanacağımı umuyorum. Yalnız, ben fikirlerimi söylüyorum. kimseye gelin buna inanın demiyorum. İnancıma ters düşer. Kimseye da zorla böyledir demiyorum.
|
estagfirullah ben sadece kurandan aldığımı söylüyorum. size üstünlük taslama gibi bir niyetim yok.ben sadece benim kurandan ne aldığımı söylüyorum hepsi o kadar. inan yada inanma demiyorumki.
Alıntı:
Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz. Ben de aynı şeyleri söyledim.. Hepsinin kendi alanında üstünlükleri vardır dedim..Ve bir kaçını saydım..
|
tamam zaten ayette geçiyor biz kimini kiminden üstün kıldık diye. ben burda hata var demiyorumki
Alıntı:
yani biz üstün kılmış olabiliriz kimine fazla yük kimine az yük yüklemiş kimini daha üstün yaratmış olabiliriz diyor ayette ama siz hiçbirini diğerinden ayırt etmeyin diyor. biz böyle davrananlara mükafat veririz buyuruyor. yani aslolan tüm peygamberlere eşit davranmak hiçbirini diğerinden ayırt etmemek amaç. nisa 152 ayet böyle buyuruyor.
|
Alıntı:
-- Sözlerinizde tutarsızlık var.
|
tutarsızlık yok kelime oyunları yapmayın lütfen. orda geçen biz (Allah(c.c.) ve meleklerinden bahsediyorum) yani Allah(c.c.) ın ayetinde biz kimini kiminden üstün tuttuk diyor ya işte o biz anlamında.
yani biz kimini kiminden üstün tuttuk ama siz üstün tutmayın anlamında yazılmış ayet.