Herseyden evvel her insan kendi icindeki olan ile mesgul olsa fena olmaz, önce kendimizi taniyalim.
Kimin ne yedigi, kimin kimle gezdigi ilgilendirmemeli bizleri.
Bir insan sayet Allah adina, Kur'an adina bir seyler anlatiyor ise mühim olan odur.
Herkes kendi yaptigindan sorumludur.
Hic ona buna bakip, aa bu benden kötü diye kendimizi övmeyelim, su insan benden üstündür diye de asagilik duygusuna kapilmayalim. Her seyin bir orta yolu var.
Nasil ki bir restaurantta yemegin parasini ödedigimiz halde yapilan service tesekkür ediyorsak, para karsiliginda dahi olmus olsa, sunulan bilgilere tesekkür etmek lazim.
Kimin Istanbullu kimin Erzincanli kimin Rum kimin Ermeni oldugu da mühim degil bence.
Dogacagimiz yeri bir neticeye kadar anne babamiz tayin eder, dogan kisi kendisinin ne olacagini ne oldugunu evvelden tayin edemez.
Tüm yeryüzü Allah'indir, kutsal diye bir yer olmadigi gibi, kutsal bir kavim olmadigi gibi kutsal bir insan da olamaz.
Hepimizin iyi ve kötü taraflari, övünülecek ve yerilenecek taraflari var. Hic birimiz melek degiliz.
Biz Allah'in kullariyiz, övünülecek tek yanimiz kul olmaktir ve Rabbimize karsi kulluk haklarimizi yerine getirmektir.
Kimden oldugu dogrumu yanlis mi bilemiyecegim, ama bana bir kelime ögretenin kölesi (?) olayim diye bir söz vardir.
Tüm eserlerini okuduklarimizi büyültec altinda bir bir inceleyecek olsak, anamizdan babamizdan bile süphe ederiz.
Filimlerine hayran olduklarimiz, sarkilarini büyük bir zevkle dinledigimiz kisilerin hele de ne olduklarini bir bilmis olsak daha bir daha yüzlerine dahi bakmayiz.
Bir kisi müslümanim diyorsa müslümandir, son karar Allah'indir.
Müslüman müslümanin acigini karistirmaz, bilhassa örter.
Edip Yüksel bir timarhane kackini degildir birileri gibi.
Hayatini ögrenmek isteyen okur, saklisi gizlisi yok hepsini anlatmis bilinmesi gerekenleri.
Edip benim ne arkadasimdir, ne kardesimdir. Ben onu bir müslüman kardes olarak kabul ediyorum.
Türkmüs kürtmüs beni ilgilendirmez. Zaten son alimlerin tarihine bir göz atacak olursak asagi yukari hepsi Anadolu dogumlu.
Galip Bey o atalarinizi kac nesle kadar takip edebilirsiniz????
Saf bir nesil yoktur yeryüzünde, hepimiz birbirimizdeniz, biz Adem'in cocuklariyiz.
|