Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26. May 2013, 08:41 AM   #9
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Bu ne bicim "Kur'an Odakli Dindarlik Forum" u dur anlamadim.

Ayni ülkede dogmus ayni dili ayni dini paylasan bir insan sinir disi birakiliyor.

Bu mu Islam anlayisiniz?

Yoksa Islam olmak icin illede Türkiye de dogup yasamak sarttir diye Rabb'den bir vahy mi aldiniz?

Temadan saptirmayalim lütfen.

Türklükle Kürtlükle Araplikla Acamlikle vb. övüne övüne bu hallere düstügümüzün farkina varamayanlar, hesaplarin görülecegi gün TAKVAnizdan sorulacaginizi nasil da unutuyorsunuz.

Bende Türkiye de dogdum, Mudanya'da, ne olacak simdi? Almanya da yasiyorum diye yüce Allah beni tersliyecekmi? Tüm yeryüzü bir iki kavme mahsus olmak üzeremi yaratildi?

Ayni dili paylasmiyormuyum halen sizlerle?

Allah sahidim olsun, bir Alman-Hanif-Sitesinde ne irk ayirimina rastladim ne de ne de böyle alaylara. Örnek almaniz gereken daha cooook seyler var.

Kablumbaga gibi kabugunuza cekilmeyin, o kabugun haricinde daha nice evler nice yurtlar nice insanlar var. Deve kusu gibi kafanizi topraga gömmekle yeryüzünün diger insanlarini dislamayin.

Dagilin yeryüzüne de bir inceleyin, yeryüzünün bir gecekondudan ibaret olmadigini kavrayin artik.

Hucurât - 11. SİZ EY imana ermiş olanlar! Hiçbir insan [başka] insanları alaya alıp küçümsemesin: belki o [alay edip küçümsedik]leri kendilerinden daha hayırlı olabilirler; ve hiçbir kadın [başka] kadınları [küçümseyip alaya almasın]: onlar kendilerinden daha hayırlı olabilirler. Ve hiçbiriniz başka birini karalamasın, birbirinizi [yaralayıcı, incitici] lakaplar ile aşağılamayın: [kişi] iman ettikten sonra ona hiçbir şekilde günah isnad etmeyin; ve [bu suçu işleyen, ama sonra] pişmanlık duymayanlar -işte gerçek zalimler onlardır!

Hem insanliktan bahsedip hem de kendinizi en üste kondurmayin.

Sadece bu dünyanin kanunlarinin gecerli oldugu kanisindan vazgecin.

Yeryüzünü yasam icin paylasiyoruz, öldükten sonra da topragin altini paylasacagiz. Topragin üstünde birileri kendine hep üstünlük taslama yarisinda, acaba topragin altinda da mi ayni üstünlük taslamalariniza devam edeceksiniz?

Nisâ - 114. YARDIMLAŞMAYI, iyi ve yararlı davranışları ve insanların arasını düzeltmeyi öngören, bunları gerçekleştirmeye çalışan kimselerin yaptığı toplantılar dışında gizli toplanmaların çoğunda hayır yoktur; ve bütün bu güzel eylemleri Allah'ın rızasını kazanmak için yapana zamanı geldiğinde büyük bir mükafat vereceğiz.

Bir Edip Yüksel kimdir diyenler acaba kendilerini ne zannediyorlar? Hepimizinin yaraticisi olan Allah degilmidir? Nedir bizleri birlestirecek olan? Türkiyenin batisinda doganlar bu yana dogusunda doganlar öbür yana diyenlerin ahirette de ayricaliklari olacakmi? Rabbimiz ödül mü dagitacak, madalya mi alacaklar bunlar?

Âl-i İmrân - 185. Her can ölümü tadacaktır: Böylece Kıyamet Günü [yapıp-ettiklerinizin] kar-şılığı size tam olarak ödenecektir; orada ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulacak olanlar, gerçek bir zafer kazanmış olacaklardır: Zira bu dünya hayatı(na düşkünlük), kendi kendini aldatma zevkinden başka bir şey değildir.

Allah'in hepimizi tek bir ümmet kilmamasindaki hayir nedir, incelik nedir acaba?
Sirf birbirlerimizi terslemek, herkes kendi kavmiyle ögünsün diyemidir acaba?

Hucurât - 13. Ey insanlar! Bakın, Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık, ve sizi kavimler ve kabileler haline getirdik ki birbirinizi tanıyabilesiniz. Şüphesiz, Allah katında en üstün olanınız, O'na karşı derin bir sorumluluk bilincine sahip olanınızdır. Allah her şeyi bilendir, her şeyden haberdar olandır.

Ne bicim insansiniz siz. Sizin izzeti nefsiniz sucugunuzda peynirinizde simitinizde mi? Kayseri pastirmasini sevmeyeniniz var sanki aranizda!

Kainatin bir alay olsun diye yartilmadigini ne zaman kavrayacaksiniz?

Ayet aciklamalarina gelince mangalda kül birakmiyor, bununla bu demek isteniyor falan filan. Nerede kaldi inanciniz?

Yoksa yalniz müslümanim, daha kalbimize iman yerlesmedi diyen kullar sinifinda kalmak icin israr mi ediyorsunuz?

Araplarin kavimleriyle övünmelerinin neticesi degilmidir bu günkü müslümanlar arasindaki ayriliklar.

Israilogullari da aynen kendilerini yegane kavim olarak görüyorlar, sadece biziz Allah'in sevdigi kullar diyorlar.

Iman, takva konularini bir daha gözden gecirin ve ondan sonra kendinize halen bir üstünlük derecesinde israr edecek olursaniz benim size söyleyecek bir sözüm yoktur.

Dinimizi sidik yarisina cevirdiniz sonunda, pes dogrusu!
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla