Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Bartsimpson.
Kur'an'da Yusuf Peygamber zamanındaki yedi yıl bolluk yedi yıl kuraklık kıssası bizlere burayı okurken iyi saatler geçirmemiz için anlatılmış olmamalı. Altında bir felsefe var; mesele : o felsefeye ulaşabilmek ve kendimize nasıl tatbik edip de iyi bir netice elde edeceğimizi felsefeye uygun planlamak.
Devlet geregini yapar ama o gereğe uygun kişileri seçip yönetim başına getirirseniz.
|
Tamam da galip abi hep aynı yere takılıyoruz...
Devlet gereğini yapar noktasında, Sosyal Güvenlik Kurumlarının ve bunun gibi pek çok devlet kurumunun varlığının da sorgulanması gerekli.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23375287.asp
Zenginin (vergi dışı) malını fakir ile paylaşması hatta akarı varken buna devam etmesini anlarım.
Ama yaşam hakkı kutsal ise ve "SEÇMEDİĞİM" yöneticiler zulm ediyor ve bana yaşam hakkı tanımıyorsa, meşru olan nedir?
23 yıldır eşşekler gibi çalıştım ve devlete vergimide ssk primimi de ödedim ama devlet diyor ki 65 yaşında emekli olucan, oda iş bulabilirsem 2 yılım kaldı be 2 yıl iş bulamıyorum 4 senedir...
Abi senden fetva felan beklemiyorum yanlış anlama... Ama senin durumunu da şirketlerde "DANIŞMAN" görevi yapanlara benzetiyorum. Neyin doğru olduğunu ve çözüm yolunu bilirsiniz ama iş icraata gelince "tıssss". Ha sanki ben çok mu aksiyon adamıyım... İğneyi önce kendimize...
Ben yaşam hakkının = kul hakkı olduğuna ve tüm dinlerden üstün olduğuna inanıyorum.
Yaşam hakkını korumak için yapılan faaliyetler ve önlemler de kutsal ve ötesidir diyorum... Buna bir babanın yada kocanın ailesi için yaptıkları da dahil...
Kimse beni, kendim ve ailemin geleceği için korkmamdan dolayı ne suçlayabilir nede önlem almaktan alı koyabilir.