Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30. May 2013, 06:04 AM   #230
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Selam can dostlarım.
Bu bölümü okurken o kadar kafam karıştı ki;
Kafamda şöyle bir saçma tahayyül oluştu; Rabbimin affına sığınarak.

Sanki evrende Allah isminde bir sistem var. (Bakınız tek bir varlık olan cenab-ı Allah'ı kastetmiyorum)
Yani Allah aslında içinde birçok yaratıcı,yürütücü olan bir sistemin adı ve bu sistemde her bir farklı görevleri ifa eden görevli melek adında bir sürü yarı tanrı var. (Eski Yunan tanrı ve tanrıçaları gibi) Özellikle Kur'anda çokça "BEN" yerine "BİZ" kelimesi kullanılması.

Bu "BİZ" kullanımından tasavvufçular kendilerine pay çıkararak, "Alemleri, Ricalülgayb, yani 40'lar meclisi (yani veliler) idare eder." (Haşa huzurdan) diyerek şirke düşerler.

...ve örneğin Allah sisteminin baş tanrısı (SİSTEM YÖNETİCİSİ) mesela Zeus diyelim; diğer tanrı ve tanrıçalara (Hera,Apollon,...vs.) Yarı tanrı-yarı insan olan Adem'e secdeyi emrediyor. Bunlar içerisinde Hades bunu reddediyor ve sistemden kovuluyor.

Gerek eski Yunan inançları,gerek se tasavvuf anlayışı bu anlayışa iman ederler.

Saçma bir düşünce oldu ama; gerek gelenekselci öğretiler, gerek se kendi yazdıklarımızı harmanlayınca böyle saçma bir fikir oluştu bende.

Tabii ki, rabbimiz cenab-ı Allah'ı bu düşüncemden ve yazdıklarımdan dolayı tenzih ederim. (Bkz.İhlas Suresi)

Bu konu hakkında fikir yürütecek, Kur'andan bu düşünceyi çürütebilecek deliller öne sürebilecek kardeşlerimden yorumlar bekliyorum.(Yalnız özellikle,"BİZ" kullanımını,"MECAZ ANLATIMDIR" deyip geçmeden yorumlamanızı rica ediyorum.)

Selam ve saygılarımla

Konu Miralay tarafından (30. May 2013 Saat 07:40 AM ) değiştirilmiştir.
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla