Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19. June 2013, 01:26 PM   #2
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Adaleti sonsuz, yegane hüküm sahibi, merhametlilerin en merhametlisi, sonsuz riziklar veren, her seyi hakkiyla bilen, gören ve isiten, tüm övgüler ve hamdlar yalnizca Alemlerin Efendisi sani yüce ALLAH'a Celle ve Celaluhu dir.

Ben insanlari ve cinleri yalniz bana ibadet etsinler diyen Rabbimiz, madem birilerine kulluk etmek istiyorsunuz, birilerini ilah edinmek istiyorsunuz, o halde sadece bana kulluk edin ve Ben'den baska ilahlar edinmeyin buyuruyor.

Unutuyoruz, evet ne büyük bir cahillik edip unutuyoruz, bizlere can veren, sonsuz nimetler bahseden, bizlerden cani alacak ve tekrarda diritecek olan yüce Allah'in Kudretini unutuyoruz.

Yine dünya alemine daliyoruz, yine birilerini ilahlar ediniyoruz.

Insanoglu sirk kosmadan Allah'a iman etmez.

Din günü keske toprak olsaydim diyerek hayiflanmak kimsenin bir isine yaramiyacaktir.

Allah'in indirmis oldugu ile iman etmeyen, uygulamayan kendine baska ilahlar arasin, arasin da görsün ahiret günü kimin kime faydasi olup olamiyacagini.

Yüce Allah Kur'an'da kasem edip duruyor, kiyamet ile bizleri uyariyor, yokmu uyacak olan. Cennetiyle müjdeliyor, yokmu sevinecek olan.

Tevhid yolundan ayrilmayalim.

Her insan, ama her insan hatalidir, bu gayet normaldir. Hatasiz ve tam mükemmel olan sani yüce Allah'tir.

Kimse kimseyi kayirmasin, kimse kimseyi temize cikarmaya calismasin, kimse hic kimseyi göklere cikarmasin.

Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz? (Casiye, 23)

İğreti arzusunu ilah edinen kişiyi gördün mü? Şimdi ona sen mi vekil olacaksın? (Furkan, 43)

Onlar ise, O'nun astlarından, bir şey yaratamayan, kendileri yaratılmış olan, kendileri için zarar ve faydaya gücü olmayan, ölüme, hayata ve ölümden sonra tekrar canlandırmaya güçleri yetmeyen ilâhlar edindiler. (Furkan, 3)

Kesinlikle, Biz kendi kıyınızda bulunan memleketleri helâk ettik. Âyetleri, onlar dönsünler diye tekrar tekrar açıkladık. Öyleyse Allah'ın astlarından güya O'na yakınlığa vesile edindikleri düzme tanrılar, onların azabını savmaya yardım etmeli değil miydi? Tersine o düzme tanrılar kendilerinden ayrılıp kayboldular. Bu, onların yalanlarıdır, uydurmakta oldukları şeydir. (Ahkaf, 27-28)

Kisi arındırarak kendi arzu ve isteklerini ilah edinebilecegi gibi, bir baska kimseyi de ilah edinebilir.

Bölünmeyen tek bir ALLAH, hak olarak tek din ISLAM'dir. Bundan gayrisi ALLAH katinda kabul edilmez.

Dogumdan ölüme kadar, yasamin her devresinde Allah'in buyruklarina uyulmayacak olursa, isterselerse dünyanin en büyük ödülüne sahip olsunlar, isterlerse Karun'dan zengin olsunlar, dogrudan yana olmadiktan sonra ancak Firavun'a yoldas olunur.

Yeryüzünde parmakla gösterilecek tek bir müslüman devleti yok, o halde dini siyasete alet etmeyi birakalim. Din Allah'indir, kimsenin tekelinde degildir. Yalan yanlis ayaklarla Islam adina yapilan tüm hareketlerden utanmak lazim.

Islam yasanir, dünyanin hangi kösesinde olursa olsun yasanir.

Ne devlet adamlarinin ne de halkin din üzerinden kendilerine bir pay ayirmaya hakki yok, ya hep ya hic. Devlet tarafindan yasaklanmadigi müddetce, Islam'i geregince yasayabilmek imkani oldugu müddetce kimsenin kimseye laf atmaya hakki yok. Yeter ki Islam sahislar tarafindan uygulansin.

Birilerin izinden gidilecekse sayet, Rabbimizin her bir Elcisinin örnek alinacak en güzel sekliyle kissalari vardir.

Ayni mezhepcilere dönüstü ortalik, ayriliklar ortaya cikti.

Yahu tek din Islam ise, daha ne var arada anlasilmayacak?
Kimse kimsenin günahindan sorumlu degildir. Herkesin yaptigi kendi lehine yada aleyhinedir.

Üstüne üstlük kimse kimseyi rahat birakmiyor, herkes son gücüyle kendi ideallerini baskalarina kabul ettirmeye calisiyor. Ya yaniliyorlarsa? Neden baskalarini da bereberlerinde sürüklüyorlar?

180 derece dönüsler var ortada, namaz kilmazken birdenbire baslayanlar, basörtüsüne hayir ya da evet diyenler ona keza yine hevalarina uydurup birseyler atiyorlar ortaya, tam tersine eylemler. Anlamadik gitti beyaz siyahmidir nedir mesele?

Gönlümüze yatkin sehidler uydurup duruyoruz.

Vallah sonumuz iyi degil, ne sehittir ne gazi b....b.... gitti niyazi misali, Rabbimizin huzurunda ayilacagiz.

Haddimizi bilelim Allah'a bildigi dini ögretmeye kalkmayalim.

Hatalarimizin nerede oldugunu düsünelim, ille de ben yada o veya su haklidir diye bir sey olamaz. Hakk'in ne oldugunu acinda Kur'an dan ögrenin.

Kibirlilik seytanin özelliklerindendir.

Ben Almanya'da yasiyorum. Devletin bana bir zarari yok benim devlete bir zararim yok (insaAllah yoktur), yaptigima karismiyorlar, yasam seklime karismiyorlar. Sadece Almanya degil, Türkiye dahil tüm dünya devletlerinde dönmedik dolaplar yok.

Kimse kalkipta kimseye camur atmasin. Fuhus evleri, gazinolar, kumarhaneler, meyhaneler, diskolar, icki fabrikalari, randevu yuvalari, hapishaneler tüm devletlerin gündemindedir. Vergilerini aldiklari müddetce herbirseye müsaadeleri var, yok diyen buyursun izah etsin.

Aciktan olmayan yerlerde gizli kapakli dönen dolaplarin olmadigini da kimse söyleyemez.

O halde, bir insan dinini yasayabiliyorsa ne mutlu.

Kalkip ta birileri tam bir müslüman devleti kuramiyorlarsa, o zaman cenelerini kapatsinlar baskalarini da rahatsiz etmesinler. Zaten hangi devlet ele gecirilip te müslüman devleti yapilacak? Buldunuz mu bir enayi buyur diyen? Kimi seriattan öcü gibi kacar, öbür yandan ayetleri papagan gibi tekrarlar.

Kuru lafla dönmüyor ne yazik ki bu dünyanin düzeni.

Allah akil vermis kullanamiyoruz, yeryüzünü tüm mükemmelligiyle emrimize sunmus faydalanamiyoruz. Hele de hatalari kendimizde aramaya hic yaklasmiyoruz.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (19. June 2013), Miralay (19. June 2013)