Degerli Haluk Kardesim,
her zamanki gibi uyarici bir paylasimda bulunmussunuz, tesekkürler.
Beni katmak istedigim bir nokta var.
Insanligimiz asirlar boyu elimizden alinmistir, has bir anlamda olmasa da bizler esir alinmisiz. Cünkü dogdugumuz andan itibaren Rabbimizin bizlere tanimis oldugu özgür secim hakki ister ana baba tarafindan ister dost ve akrabalar tarafindan elimizden zaten alinmistir.
Siselerde sunulan bebek mamalari gibi beynimize de natur olmayan bilgiler sunulmustur.
Inanin insanin akli durasi geliyor, hadi ben siradan bir insanim, kafam her bir seye akil ermez diyelim, degerli Kardesim, icimizde cöpcüsünden tutun da en yüksek okul mezunlarina kadar her ne türden insan ararsaniz katin icine, bu insanlarin hepsi mi manyaktir acaba diye soruyorum kendi kendime.
Yahu adam milyarder is adami olmus, kimisi unilerde profesör olmus, hani hacisini hocasini birakalim bir kenara, onlar cünkü hurafe malzemeleriyle büyümüslerdir, ama kendini bilgili zannedeni neden acaba halen hurafeler pesinde kosar.
Herhalde uniyi bitirdikten sonra is hayatina atildiginda ben bu mezhebi kuruyorum demeyen alimler mi vardi yaninda da basariya ulasti?
Yoksa yatip kalkip o alimlere mi dualarda bulunuyorlar hayatta edindikleri onlarin sayesindedir diye.
Biz insanlara neden yapildi bu hainlikler. Sadece Islam'dan bahsetmiyorum, Rabbimiz tarafindan gönderilen kendilerine kitap ve sayfalar verilmis tüm nebilerin iletmis olduklari hak dinden bahsediyorum.
Islam dahil icine, en kisa zamanda dinlerin civisi cikarilmis, boslukta birakilmis.
Hani inanin degerli Kardesim, insan hangi alimin sözlerine takilacagini bilemez oldu. Tabii arkasindan gelenekciler yapistiriverirler hemen, sanki günümüzün alimleri eskilerden cok iyimi biliyorlar.
Zamaninda mezhepler cogalmis aralarinda bir birlik kuramamislar, günümüzün alimleri de meallerinde her telden calar olmuslar, sayet bu gercekleri örtmek degilse nedir?
Arapcamiz yok türkceye yaklasalim diyoruz, ama yanastigimiz iskelede hangi vapurun bizi selametle karsi tarafa gecireceginden süpheye düsüyoruz. Nuh peygamberin bir tek gemisi vardi, binen kurtulur, binmeyen bogulur. Binlerce gemi karsisinda sasirdik kaldik. Sanki tatil icin kura cekiyoruz, hangidi güzel, hangisi ucuz, hangisi daha kalitelli.
Okuyacagiz ve anlayacagiz, sonunda simsiki sarilacagiz, sarilacagiz da elimizde tuttugumuzun üzerine gölgeler düsmese hic fena olmayacak.
Rabbimizin deger verdigi insanin degerini hice sayanlari yine Rabbime havale ediyorum.
Selam ve dua ile.
|