Alıntı:
ORHAN VELİ Nickli Üyeden Alıntı
Yaşam kitabından; dünyada bir milyarı geçkin insan aç yani ekmek,temizsu,yiyecek bulamıyor.Ve tefsirciler,hadisciler,kuranı sözde anlayıp bize sunanlar kainat kitabında oruç tutun sevap kazanın diyorlar nasıl bir çelişkidir bu.1milyar insanın yarısından fazlası müslüman ülkelerde yaşıyor.Adam aç aç ama sen kalkıyorsun Allah diyorki diyorsun belli vakitlerde oruç tutki sevap kazanasın.Hadi o aç insana sahur yaptır,iftar yaptırın, ya Allah aşkına o insanlar su bulamıyorlar su.Biz kalkmışısız abdesti,gusülu vs ufak tefek kıl gındap işleri tartışıyoruz arkadaşlar.O insanlar doymadıkça bizlere oruç abdest ve namaz haram haram. Bu böyle biline; Kainatın,
hayatın ve insan kitabı bunu yazıyor.
|
Neyin Haram olup olmadigini Rabbimiz Kur'an'da acikca bildirmistir.
Iman ettim diyen her mümin üstüne düsen vazifeyi yerine getiriyorsa, orucunu da tutar, abdestini alir, namazini da kilar Yüce Allah'in buyurdugu sekilde.
Dünyada acliklar ölen var diye greve mi girecegiz ibadetlerimizde?
Yoksa aclar doyana kada kimse oruc tutmayacak, abdest alip namaz kilmayacakmi?
Sen, ben, o elimizden geleni yaptigimiz halde aclar azalacagina cogaliyorsa senin benim onun kabahati degil herhalde.
Yardim elini uzatmaktan aciz olanlar düsünsün. Fakiri fukarayi yetimi öksüzü dulu yasliyi hastayi yolcuyu gözetmeyenler düsünsün Din Günü nasil hesap vereceklerini.
Yeryüzünde aclik devam ettigi müddetce oldu olacak dualarimizdan da elimizi cekseydik.
Olmaz Kardesim, ibadet bir bütünlük icinde olmalidir. Oruc tutan fidyesini versin tutmayan vermesin diye de birbirlerini kandirmasinlar.
Akli basinda olgun bir mümin her zaman icin aclari ve her türlü yardima ihtiyaci olanlari gözetmelidir, sadece Ramazan ayi dedikleri bir kac günde degil.
Aksamdan aksama ziyafet cekip te senede bir gün bir aca bir ögün yemek vermekle isler tamamlanmis olsaydi, elin gavuru da ererdi muradina. Onlar hic olmazsa senenin her gününde aktifler.