Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. August 2013, 10:21 AM   #3
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Selamlar
Yine merdem kardeşimin yazdıklarına imzamı atarım.

Özellikle şunu söyleyeyim. Benim bu siteye giriş amacım; İbrahim ve Muhammed (selam olsun onlara) elçiler gibi putları yıkan,adı hanifliği çağrıştıran bir site bulduğuma sevinmem di. Bu dünyada yalnız olmadığımı hissediyordum burada. 25 yıllık boşa geçen tarikat hayatımı reddederek, Kur'ana sımsıkı sarılmış ve şirke savaş açmıştım. Halen de öyleyim elhamdülillah.
Evde eşim bile bana deli muamelesi yapıyordu ve çevremdeki insanları irşad etme,tebliğ etme çabalarımı boş çıkarmaya çalışıyordu.

Sitedeki hanif arkadaşlarımı tenzih ederek şunu diyeyim ki; sitenin ekseni başka yönlere kaymaya başladı;veya başından beri öyleydi de durum şiddetlenerek açığa çıktı. Özellikle Atatürkçülük ve Türk milliyetçiliği üzerine ısrar etmeniz beni de merdem gibi şaşırttı ve çileden çıkarttı.

Tamam, Türk olduğumdan dolayı gururluyum.
Ama bir mü'min,müslüman ve de özellikle hanif olduğumdan dolayı; benim için birincil mesele "ALLAH ODAKLI BİR DİN" yaşamaktır. Ay'ı gösteren parmağa değil,parmağın gösterdiği ay'a bakmak amacımdır.

Benim gibi birisi için,sınırların,liderlerin,kanın renginin,millet duygusunun (milliyetçilik açısından) hiçbir önemi olmamalıydı. Sonuçta,"Mü'minler kardeştir.","Yeryüzü bizim için mescittir." Kimse doğduğunda ana babasını,cinsiyetini,rengini,ırkını seçemez. Nasıl doğduysa kabullenmek durumundadır.

Biz alimlere isnat edilen kutsallaştırmayı reddederken, çok sevdiğim,saygı duyduğum Hakkı abiyi bir nevi kutsallaştırma olayı iç dünyamı allak bullak etmişti. (Sevgili Haluk Gümüştabak'ın eleştirisi üzerine madrabaz ve tu kak ilan edilerek,tüm şimşekleri üstüne çekmişti.)

Ben Atatürk'e saygı duyan birisiyim ama,birilerinin onu putlaştırma gayretleri de gözümden kaçmadı.

Bu hanifliğe sığmazdı.

"Atatürk olmasaydı şöyle olurduk,böyle olurduk" tarzı söylemlere ise,"Allah'a bakın kardeşlerim" cevabını veririm ve önemle tavsiye ederim.

Allah'ın elçisi, Allah'a kulluğunu rahat ifa edemediğinden dolayı, vatanı olan Mekke'yi terkedip,Medine'ye hicret etmemiş miydi.

Daha sonra Mekke'yi fethettiğinde sahabeler, onu elçi olduğundan dolayı mı, yoksa Mekke'yi düşman işgalinden kurtardığından dolayı mı sevdiler. İyi düşünmek lazım.

Ayrıca benim hanifliğe adım atmama vesile olan namaz üzerine kafamdaki soru işaretlerini giderecek bir yer buldum derken; soru işaretlerinin daha da artması;had safhada bilgi kirliliği olması da beni üzdü.
Aklın ve doğrunun yolu birdir. Doğru neyse odur. Malesef gördüğüm herkesin bilgisini paylaşması gereken yerde, laf sataşmalarına girmesi üzülmeme sebep oldu.

Velhasıl kelam.

Sitedeki samimi kardeşlerimi özellikle tenzih ediyorum. İsimlerini söylememe gerek yok, onlar kendilerini biliyorlar. Onların gerçek hanifler olduğuna inanıyorum.

Siteden merdem kardeşim gibi ayrılmaya karar verdim.
Hakkım varsa hepinize helal olsun. Sizin de mutlaka hakkınız vardır bende; sizlerin de hakkınızı helal etmenizi rica ediyorum. (Özellikle bana bir harf olsun öğrettiğiniz için)

Ayrım gözetmeden hepinizi çoook sevdiğimi belirteyim.
Selam,saygı,dua ve muhabbetlerimle.
Allah'a emanet olunuz.

Konu Miralay tarafından (1. August 2013 Saat 10:55 AM ) değiştirilmiştir.
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla