Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. August 2013, 03:20 PM   #2
Taner
Site Yöneticisi

Tesekkür: 60
55 Mesajina 155 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
Taner will become famous soon enoughTaner will become famous soon enough

Maide 3 : Size leş, kan, domuzun eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, yırtıcı hayvanların yiyip de canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar üzerine boğazlananlar ve fal oklarıyla kısmet aramanız haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün şu küfretmiş olan kimseler, sizin dininizden ümitsizliğe düşmüşlerdir. Öyleyse onlara haşyet duymayın, Bana haşyet duyun. Bugün dininizi sizin için kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak da İslâm'a razı oldum. Artık kim son derece açlık içinde, günaha istekle yönelmeden zorda kalırsa, bilsin ki şüphesiz Allah Gafûr'dur, rahîm'dir.

Enam 58 : De ki: "Sizin çabuk gelmesini istediğiniz şey benim yanımda olsaydı, benimle sizin aranızdaki iş kesinlik le gerçekleşmiş gitmişti. Ve Allah, zulmedenleri en iyi bilendir.

Enam 59 : Gaybın anahtarları da yalnızca O'nun katındadır. O'ndan başka hiç kimse onları bilmez. Karada ve denizde olanları da bilir O. O bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez. Yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru hiçbir şey yoktur ki apaçık bir kitapta bulunma sın.

Neml 1-3 : Tâ, Sîn. Bunlar, salâtı ikame eden, zekâtı veren ve âhirete de kesin olarak inanan kişilerin ta kendileri olan müminler için hidâyet rehberi ve müjdeci olmak üzere Kur'ân'ın ve apaçık / açıklayıcı bir kitabın Âyetleridir.

Apaçık indirilmiş bir kitabın açıklanmaya ihtiyacının olduğunu düşünmek hataların en büyüğüdür.

Bu zamana kadar ayetleri farklı amaçlar için kullanan topluluklar insanları kendilerine muhtaç bırakmak için onlarca yalan ile bu işin kompedanı haline gelmişlerdir.

Söyledikleri yalanlar da her daim aynıdır. "denizler mürekkep olsa bir fatiha suresini anlatmaya yetmez" gibi betimlemelerle insanları ilgilendiren konuların dışına çıkıp tapınıcı, ölümden sonrasına çalışan, Allah dan korkan nesiller oluşturmaya çalışmışlardır.

İnsan fıtratı itibari ile bilinmeyene olan merakı sebebiyle Ayetlerde farklı manalar arama çabası içerisine girmiş ve bu süreçte ayetlere, ayetlerin anlattığından çok daha fazlasını yüklemek gibi bir hataya düşmüştür. İdrak edemeyeceğimiz, elimizdeki bilgi ile çözemediğimiz konuları açıklama çabası içerisine girdiğimiz anda malesef kuran dışındaki safsatalar ile zihnimizi kirletmekten başka bir eyleme girmeyeceğimizi anlamamız gerek.

İslam Apaçık indirilen, tamamlanan, kemale erdirilen bir din. Her beşer kendi yorumunu kendi din algısını yaşamakta elbet ki özgürdür. lakin Akıl et, düşün diyen bir dini yaşamaya çalışıyorsak şayet başkalarının düşüncelerini bilgi edinmek manasında dinleyip sorgulamanın ötesinde kendisine fıkıh, din alimi diyen insanları rehber edinip Kuran'ı 2. plana attığımız anda hataya düşmek kaçınılmazdır.
Taner isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Taner Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Bilgi (29. August 2013), dost1 (27. August 2013)