Tekil Mesaj gösterimi
Alt 9. November 2013, 03:37 PM   #74
Hasan Akçay
Uzman Üye

Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Hasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud of

Müşrikler inanmayanlar değil ki. Onlar da inananlar. Öyle olmasa onlara "şirk koşan" denilir mi idi; Allahları var, ekstradan ilahları da var.

Ama ahrete inanmiyorlar. Dolayisiyla ahret yaptirimina inanmiyorlar. Bu durumda haccin özellikle ahret inancini hedefleyen bir etkinlik olmasi gerekir.

Burada Allah "inananlar" diye kastedilen müslüman denilenlere ne sesleniyor?

2:200-201 açik ve net; Allah’in hacca çagirdigi insanlar müsrik degil tektanrici müslümanlardi çünkü ahrete inaniyorlardi. O halde sorunuzu kendiniz cevaplar misiniz: Allah Müslüman denilen o kimselere ne sesleniyor?

dört ay içinde hacc ile (hac okulunda) ya müslümanlığı öğrenip kabul ederek müslüman olacaklar (veya münafık) Mekke'de Müslümanlarla

Hac okulu… Her hangi bir kanit var mi buna dair, arkeolojik bulgu ya da o devirde yasayip yazmis bir tarihçinin düstügü not? Birakin hac okulunu Mekke diye bir kasabanin mevcudiyetine dair tek bir arkeolojik bulgu, tek bir tarih belgesi bile yok. Biraz daha ölçülü olmamiz gerekiyor.

Biz bu görüşlerimizi de en son olarak "başın traş edilmesi" bahsinde anlatmıştık.

Görüslerinize elbet saygim var. Özgürce savunun onlari ama ayetlerden benim anladigim farkli. Ben de özgür olayim. Biz anlasamayiz diye kestirip atmak ta ne oluyor?

Hacc-ı Ekber müslümanlara değil, müşriklere bir çağrıdır.

Hayir. Müslümanlara idi. Bakin siz anlatmistik diyorsunuz ya ben de anlattim Hacc-i Ekberin ne oldugunu bu forumda. Sizin de benim de yanilmamiz mümkün. Burnumuzu havaya kaldirmayalim. Uygarca görüselim.

Mescidi Harâm kurgunuzu ayrica ele alacagim, Allah isterse.

Konu Hasan Akçay tarafından (10. November 2013 Saat 01:38 AM ) değiştirilmiştir.
Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
beyazasi (9. November 2013)