Görüs alip verelim; tamam da bir birimizin dediklerini kâle alirsak yapabiliriz bunu. Ben sizin dediklerinizi kâle almaya çalisiyorum; siz de benim dediklermi kâle alin. Lütfen.
Örnegin, 2:200-201'le ilgili olarak. "Rabbimiz! Bize dünyada iyilik ver!" deyip o kadarcikla kaliveren, "Ahirette de iyilik ver!" demeyenler kim? Elbette ahrete inanmayanlar. Onlara hiç bi eylemlerinden nasip yok; elbet haccin da bi getirisi olamaz. "Ahret yok, uhrevî yaptirim yok!" diyen müsriklerin, islevi uhrevî yaptirim uyarisinda bulunmak olan bir hacla ne isi olur? Ama "Rabbimiz! Bize dünyada ve ahrette iyilikler ver!" diyenler... ahrete inaniyor. Hacdan onlar nasiplenir. Hac onlarin isi.
Müsrikleri Islama sokup ahret yaptirimini göz önüne alarak yasamaya çagirmak baska, "Ahret yok!" deyip dururlarken ahret dersleri vermek baska.
Kusura bakma kardes ama "haccin acelesi"yle ilgili söylediklerimi de kâle almiyorsunuz. Acele macele yok. Tercih var. 2 günlük bir etkinliktir hac. Aceleden degil yalnizca o kadar vakit aldigi için 2 gün. Isteyen 2 gün sonra evine yurduna döner isteyen de kendisine taninan 10 günlük süreyi sonuna kadar kullanir.
Konu Hasan Akçay tarafından (10. November 2013 Saat 01:05 AM ) değiştirilmiştir.
|