Biraz alayci ama akilli sorular. Tesekkür ederim. Ama bazilarinin cevabini bilmiyorum.
Peki nedir? Arafat'in ne oldugunu, yalnizca Kur'ân'a dayandigim için "itiraf" ve "arif"in "arafat"la ayni kökten geldigini göz önüne alarak, yukarda belirtmistim: ... insanin bir ÖZ ELESTIRI ile günahlarini itiraf etmesidir arafat, uyanmasi, kendine gelip arif olmasi...
Müslüman olmayanlar gidiyor ki orada "müslüman olmaya" and içiyor. Iyi vurgulayamamis olmaliyim ki "Arafat insanin Kur'ân'daki islam"in müslümani olmaya and içmesidir ifadesindeki "Kur'ân'daki islam" gözünüzden kaçmis. Kur'ân'daki islam ile uydurulan islam arasindaki farki açiklamami ister misiniz?
Müslüman olmayanlar gidiyor ki... Dinî hacca müslüman olmayanlarin, örnegin, müsriklerin gitmesi söz konusu degil. Buna kanit olarak bir tek Tevbe 28 yeter:
Inananlar! Müsrikler pisliktir; kendilerinin bu yilindan sonra Mescidel Harâm'a yaklasmasinlar... lâ yakrabûl mescidel harâm
Mescidel Harâm'a kollektif yasam tarzi ve o tarzin yasandigi yer dendigini düsünün. Yani kollektif yasam anlamindaki Mescidel Harâm'in müsriklere ögretildigi bir okulmus hac.
Iyi de yanina sokulmalari dahi yasak olan o seye nasil girecekler, onu nasil ögrenip te yasayacaklar? Yasak! Yasak!
Özür dilerim ben "Kur'ân'daki islam"in müslümani olmaya çalisan biriyim; Allah'in dini Kur'ân'da Allah ne diyorsa odur. Allah "Müsriklerin Mescidel Harâm'a yaklasmasi yasak!" diyor. Yasaktir.
"Müsrikler ve hac"la ilgili daha söyleyeceklerim var ama sonra, Allah isterse.
Bu söyledikleriniz, kişi bulunduğu yerde eline Kitap'ı alıp üzerinde aklını çalıştırırsa ve aklen, fikren hicret edip ve amel olarak yapsa olmuyor mu? Iste bu benim cevaplayamiyacagim bir soru. Ama bahane aramayi cagristiriyor bende. Tipki sunun gibi:
Müslüman olmak sart mi; insan aklini çalistirsa müslüman olmadan da Allah'in istedigi gibi yasayamayi beceremez mi?
Konu Hasan Akçay tarafından (20. November 2013 Saat 12:30 PM ) değiştirilmiştir.
|