Bakara-187. ayet mealleri "kadınlarınıza yaklaşmaniz size helâl kılındı" diye çevrilerek, konusu seks yapılmış.
İstisna yok. "Meal birliği".
Böyle olunca ben sorarım. "-Kardeş. Seksin yasaklanması bu ayet ile kaldırılıyor ise, seks yasağı konulan ayet hangi kitapta, hangi ayet!...
Kimse bana Kitaptan böyle bir ayet gösteremez. O halde seks yasağı denilen şey palavra. Meallerle ve meallerde Kitaba sokuşturulmuş.
Burada anlatılan şey şu: Kişi bir eylem yapacak/bir amel işleyecekse, yani bir iş yapacak/iş kuracak ise bunun bazı zorluklarının da olabileceğini baştan düşünmeli ve hesaba katmalıdır. Yani "amman" deyip gözü kapalı balıklama üzerine atılmayacak, artı ve eksi yönlerini göz önüne alacak, bunların üstesinden gelebilmek ve menfaat sağlayabilmek için bir planlama yapacaktır. İşte konu bu.
Ayette "kadın-madın" geçmez. Geçen "nisa" ve "ünsa". Bunların Kitab'ın içindeki Kur'an'a göre analizini yapın, burada olması gereken mânâlarını araştırın; bakalım ne ifade ediyorlarmış burada.
Nisa "iş/menfaat sağlayan çalışma; ünsa da, bu işten/çalışmadan sağlanan, elde edilen menfaattir.
Mealcilere göre Allah ayırımcılık yaparak erkekleri kayırıcı bir ayet inzal etmiştir.
Allah adildir: Kendisi böyle söylüyor ve ben de Allah'a inanıyorum. O halde kadınlar için de aynı şartları taşıyan, aynı menfaatleri onlara da tanıyan bir ayet indirmiş olmalı. Bilen var mı?
Gelelim konuya. Konu bir eylem sonucu elde edilecek kazanımların elde ediliş yol ve yordamı, ve bu yolla menfaatlenilmesidir. İşin zorlu yönlerinin bir insanı, fiilinden vazgeçirmemesi, eylemini önlememesi, aksine elde etmeye motive edilmesi, zorlukları bir plan çerçevesinde göğüslemesidir.
Cinsel dürtülere gelince. Allah'ın bu lütfundan kadın-erkek, her an, arzu ettikleri an faydalanırlar. Kime ne!. Adama kendine bak derler. Ve kim engelleyebilecek. Allah hem bu melekeyi verecek, hem de "kullanmak yasak" diyecek. Öyle mi?
Artık, "Kul"un biz olduğumuz ayırdına varıp, kafaya sokup Allah'ın insanların düşüncelerinin hizmetçisi olmadığını anlamalıyız. Senin tercihlerinden O'na ne. Allah tuzakçı mı?
Sonraki yazılar beyaz iplik, siyah iplik ile, mescidlerde seks olacak.
Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Konu galipyetkin tarafından (18. December 2020 Saat 11:26 AM ) değiştirilmiştir.
|