Özellikle sayısal bakımdan tartışmayı amcamla yapmıştık.Oda bütün dünya böyle inanıyor,yeryüzünden bir sürü alim geçmiş(kast ettiği mezhep imamları,uçan kaçan şeyhler vs..),dünyadaki çoğunluk müslümandamı yanılıyor demişti.Bunun üstüne akşam eve gittim ve araştırdım ve Kuran da şu ayete rastladım üç farklı mealinide vereceğim.
Edip Yüksel : Kendilerine ayetlerimiz apaçık olarak okunduğu zaman inkar edenler inananlara, 'Hangimiz daha gönençli ve hangimiz sayısal üstünlüğe sahiptir,' derler.(meryem-73)
Yaşar Nuri Öztürk :Onlara ayetlerimiz açık seçik okunduğunda, inkâr edenler inananlara şöyle derler: "İki zümreden hangisi makamca daha üstün, meclisçe daha güzel?"
Elmalılı Hamdi Yazır :Âyetlerimiz kendilerine açık açık tecvid üzere okunduğu vakıt da o küfredenler dediler ki iyman edenlere: «bu iki ferikin hangisi makamca daha iyi ve meclis-ü mahfilce daha güzel?»
Kurandan bu tarz tartışmalara verilen tokat gibi cevabı değerli okuyucuların takdirine bırakıyorum.
Selam ve dua ile...