Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. June 2014, 11:49 AM   #77
ebumaruf
Katılımcı Üye

Tesekkür: 0
2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
ebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud ofebumaruf has much to be proud of

[quote=huzeyfe;18925]Kendi dilleriyle kendilerini nasıl ele veriyorlar

Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yolda saptırdılar, derler.Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov. Ahzab (67-68).

yorum;
Rabıta ki, tam bir ibadet şuurunda, abdestli olarak, kıbleye yönelerek, huşu içerisinde karşında şeyhi düşünerek yapılır. Allah Azze ve Celle'ye peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in meşru kıldığından başka bir şeyle ibadet etmek caiz değildir.

Rabıtada Allah'a bir başkasının ortak koşulması, Allah ile beraber Allah'tan başkası için de huşu göstermek sözkonusudur.

Peygamberimiz (s.a.v.) ashabının her türlü davranışına, her türlü yaşayış biçimine kıyafetinin rengine ve şekline hatta en mahrem meselelerine bile müdahale ederek tarif ettiği halde nasıl olurda rabıtanın esamisinden dahi bahsetmez. Yani hiçbir zaman böyle bir şey emretmemiştir. *Ne tâbiin, ne tebe-i tabiin, ne de daha sonra ki dönemlerde böyle bir şey görülmemiştir.

Rabıtanın yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır.dinde olmayan sonradan uydurulmuş çok tehlikeli bir bidattir.]]

ALLAH Rasulu s.a döneminde rabıta olmadığı ALLAH Rasulunun s.a teşvik etmediği iddialarını şu hadisler çürütür.

CEVAP
Hazret-i Ali, Eshab-ı kiramın en âlimlerinden birisi idi. Âlimin yüzüne bakmak ise ibadettir. Hatta ana babaya, denize bile bakmak ibadettir. Bu konudaki birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:
(Âlimin yüzüne bakmak ibadettir.) [Ebu Davud]

(Âlim ile oturmak, yüzüne bakmak ibadettir.) [Hâkim]

(Kâbe’ye, ana babanın yüzüne ve Mushaf’a bakmak ibadettir.) [Ebu Davud]

(Üç şeye bakmak ibadettir: Ana babanın yüzüne, Mushaf’a ve denize bakmak.) [Ebu Nuaym]

(Şu beş şey ibadettendir: Az yiyip içmek, camide oturmak, Beytullaha bakmak, Mushaf’ı açıp okumadan bakmak ve salih âlimin yüzüne bakmak.) [Deylemi]

(Ali’nin güzel yüzüne bakmak ibadettir.) [Hâkim]

(Ali’nin yüzüne nazar etmek ibadettir.) [C.Y.Güzin]

Nisa
(69) Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştır.

Kehf
(28) Sabah akşam Rablerine, O'nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte ol. Dünya hayatının zînetini arzu edip de gözlerini onlardan ayırma. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, boş arzularına uymuş ve işi hep aşırılık olmuş kimselere boyun eğme.
Al-i İmran
(193) "Rabbimiz! Biz, ‘Rabbinize iman edin' diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al."
Nisa
(146) Ancak tövbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah'ın kitabına sarılanlar ve dinlerini Allah'a has kılanlar müstesnadır. Bunlar mü'minlerle beraberdirler. Allah mü'minlere büyük bir mükafat verecektir.
Maide
(83) Peygamber'e indirileni (Kur'an'ı) dinledikleri zaman hakkı tanımalarından dolayı gözlerinin yaşla dolup taştığını görürsün. "Ey Rabbimiz! İnandık. Artık bizi şahitlerle (Muhammed'in ümmeti) ile beraber yaz" derler.
Tevbe
(119) Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun.

Daha bir çok ayetle ALLAH c.c insanları salihlerle müminlerle beraber olmaya onları sevmeye davet ederken.
Nasıl olurdu insanlar bunu men edebilir.
Tek sorun şudur ki.
Şeyhi rabıta Şeyh e tapınma olarak kabul ediliyor.
Halbuki Mürid şeyhi rabıta ederken. Şeyhim beni bağışla, bana cennet ver, beni cehennemden kurtar v.s gibi dileklerde bulunsa o zaman tapınma yada O na ibadet etme gibi algılanabilir.
Fakat müridin şeyine rabıtası anında sadece onu hayal etme olayı vardır.
Onu ALLAH c.c için sevmeye yönelik bir uygulamadır.
O yüzden yukarıdaki hadiste ALimin yüzüne bakmak ibadettir buyuruluyor.
Niçin ALLAH için. ALLAH için. ALLAH için.
Yani bu şeyh yada herhangi bir mümini düşünmek onunla aranda geçen bir olayı düşünmek.
Huzeyfe seninle aramızda şu geçmişti.
ALLAH için nasıl cihad etmiştik. Diye anıları tazelerken ben Huzeyfeye tapıyormuyum?
Sorun insanların niyet okuma derdidir.
Bakara
(78) Bunların bir de ümmî takımı vardır; Kitab'ı (Tevrat'ı) bilmezler. Onların bütün bildikleri bir sürü kuruntulardır. Onlar sadece zanda bulunurlar.
Ben rabıta yapan birisi olarak böyle düşündüğümü, niyetimin böyle olduğunu bildirdiğim halde insanların benim niyetlerimi başka şekilde ifade etmeleri tam yukarıdaki ayettekilerdir.
Ankebut
(10) İnsanlardan öyleleri vardır ki, "Allah'a inandık" derler. Ama Allah uğrunda bir ezaya uğratılınca insanlardan gördükleri baskı ve işkenceyi Allah'ın azabı gibi tutar. Andolsun, Rabbinden bir yardım gelecek olsa mutlaka, "Biz de sizinle beraberdik" derler. Allah, herkesin kalbinde olanı en iyi bilen değil midir?,
İnsanın kalbindeki niyeti Rabbim bilir.
ebumaruf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla