Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. July 2014, 09:24 PM   #187
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Ohoooo.

7. asrın cahil arabı bu işin içinden çıktı....
21. asrın teknoloji ile büyüyen bilgi insanı hala bu işin içinden çıkamadı...

Allahın ne dediğini (çünkü ben arapça bilmiyorum) tam olarak anlayamadığım bir durumda ben söyle düşünüyorum (Galip Ağabey ve Halil Ağabey sağolsun).

Bence tebliğ edilen tüm dinler ve tebiğ ediciler tek bir orijinde odaklanmış ve onun gelişmesi için mücadele etmişler.

İNSAN, İNSANLAR İLE OLAN SOSYAL İLİŞKİLER ve YAŞADIKLARI ORTAM. (AİLE, TOPLUM, DOĞA, GEZEGENLER, EVREN VS.)

İSLAM'a SEVGİ ve BARIŞ DİNİ denmesinin temelinde bu olsa gerek.

Salatın,
Haccın,
Zekatın,
İnfak'ın
Kelime'i Şahadetin,

ne kadar toplumsal temellere dayandığını ve sadece insanın kendisini ilgilendirmeyen bencilce eylemler olmadığını bu forumlarda müşahade ettim.

bencilce eylemler dedim çünkü kollektivist yaşamlarda bencilliğe yer yoktur. herkes başkalarını düşündüğü zaman senin kendini düşünmene gerek yoktur.

bu nasıl muhteşem ve nasıl ahenk dolu bir ruh halidir ki sonucunda insanın mükemmelliğinden başka bir ürün ortaya çıkmasın. cennet denilen yere ve olguya ihtiyaç varmı ki.

ha yapmayınca ne oluyor görüyoruz. cehennemimizi yaşıyoruz işte. hem de kendimizi kahır üstüne kahır ederek.

peki bireysel olarak ne yapabiliriz.

koca bir HİÇ.

İslam ve ALLAH neyi emrediyor ve yapılmasını istiyorsa temelinde kollektivizm olmazsa sonuç HİÇ olur.

Bence, yazın mı olur kışın mı? aya göre mi güneşe göre mi? 3 gün mü 10 gün mü 30 gün mü? sıcak ramazanda mı soğuk kutup ayazında mı? tartışmalarımızın ve sorularımızın araması gereken cevap şu olmalı:

Bu faaliyetin TOPLUMSAL olarak amacı nedir ve topluma faydası nedir?

Cevap bulunursa sorun da ortadan kalkar gibime geliyor.

Doğrusunu biz akledeceğiz, biz düşüneceğiz ve biz yapacağız. (Her işimizi ALLAH'a havale edip tembellik yapmayalım.)

Bir de bir ricam olacak. Bu forumda gerçekten oldukça bilgili ve aydın görüşlü ağabeylerim ve kardeşlerim var.

Entellektüellik ve uzmanlık gerektiren bilgilerde ortak bir düşünce ve görüş çıkmasını arzu ediyorum.

Ramazanda eğrelti otu gibi türeyen ilmihal hocalarından çok farkınız var ve daha değerlisiniz.

Her birinizin ayrı ayrı yanaklarından ve elleriden öperim.

Konu bartsimpson tarafından (6. July 2014 Saat 01:40 PM ) değiştirilmiştir.
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
dost1 (6. July 2014), taylan (23. July 2014)