Konu: Vahşi hesap
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31. July 2014, 11:23 PM   #15
kuman
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Mar 2013
Mesajlar: 641
Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of
Standart

Sosyalizm ile kapitalizm kavgasina donmesi bence cok abes bir durum. Kapitalizm neyse onun anti tezi olan sosyalizm de yumusatilmis kapitalizm dir.
Ancak kalkipta bu konuyu tartisacak halim yok neden derseniz kapitalist bir dunyada yasadigimiz icin onunla mucadele ediyoruz.
Sosyalist bir devlette yasasaydik sosyalizm ile mucadele ederdik cunku tamamen bu dunyada ki kavramlar ile ilgilidir ve bireyi tamamen reddeder. Bireyi reddeden dusunce de Kuran kaynakli degildir.
Burdaki amac sosyalizm ile kapitalizmi karsilastirmak degildir vahsi hesap derseniz ikisinde de vahsi hesap tonladir.
Bireyi yok sayip toplumu iyilestiremezsiniz bireyi on plana alarak ta toplumu iyilestiremezsiniz. Ikisini ayni anda ele almak gerekir ki toplum duzelsin.
Bu konuda ki amac eger dogruyu bulmaksa ne lanet kapitalizm de nede sosyalizmde dir.
Kuran in mantigi bellidir yaradilisa gore yasam tarzi. Hangi sistem buna ulastirir ?
Cevap veriyorum hicbiri.
Insan insani vasiflara sahip oldukca degerlidir yoksa et yiginidir ve sisteme zarar verir bu yuzden de durdurulmalidir. Yani tamamen degersizdir toprak kaya yada
Ilk sorun insanin insan omasini saglamaktir. Eger siz insani insanlastirirsaniz sorun cozulur.

Her insan degerli degildir. Insana deger atfeden onun imanli ve saygili olup olmamasiyla ilgilidir. Bu gerceklesirse toplumda rahat eder uretim pazarlama finans konularida cozume kavusur.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla