Ssyin yetkin
soylediklerimin nesi ters? Ogretide olmayabilir sistem kendisi ile celiskiye dusmek istemez.
kapitaliszm de siniflar varmidir evet vardir kim karsi cikabilir ki hemde cok sinif var. Sosyalizm de yok mu yok bence var en az iki sinif Yonetici sinif ve yonetilen sinif. Sosyalizm de insanlar acliktan olmez . Bu sosyal adelet mi getiriyor sizce.
Iki sistemde aynidir tek farki biri digerine gore yumasak demeyelim insancil diyelim benim icin fark etmez.
Ikinci olarak bireye onem verirseniz ve sadece ki bu bireyler beceriklidir genelde, toplum dejanere olur. Keza ayni sekilde toplum toplum derseniz bireyler dejanere olur. Bu gayet acik nesini anlatayim.
Ucuncu olarak cok tuhafiniza gitti sanirim Kur ana gore yasam tarzi ancak kur an bir yasam kitabi nesi tuhafiniza gitti anlamadim.
Acin kitaba bakin yasam tarzini bulursunuz.
Insani insan yapan tum ozellikler orda anlatilmistir ve insani vasiflara haiz olmayan degersizler toplumlara ve bireylere zararlidir elimine etmek gerekir. Nedi tuhaf anlamadim.
Besinci olarak ekonomininalt yapisi kur anda varfir sistemi onun ustune insa ederseniz gayet duzgun bir sistem olusturursunuz.
Illaki ornekletle acikla diyorsaniz bunu sizde yapabilirsiniz ki yazdiklarimin hepsini kabul etmeseniz bile cogunu kabul ediyorsunuz yazdiklarinizdan belli.
Bilkmsel yazalim fiyorsaniz ben bilim adami degilim. Zaten yeterince var ve kimse onlaru dinlemiyor.
|