Konu: Anadolu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22. August 2014, 03:55 PM   #32
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Alıntı:
Yazımın maksadı tarih araştırması değil; yaşantımda gözlemlediklerimi, elimdeki tarih bilgisinden yorumlamak ve sohbetini yapmak. Bir de bu toprakları keşfedişimi paylaşmak.
Tarihi yorumlayacak kadar bilgi sahibiyseniz sorun olmaz. Ancak bu bilginin sizde olmadığı kesin.
Yanlışınız ise az bir bilgi ile kesin cümleler kurmak. kurduğunuz cümleler de bir yazarın görüşlerine dayanması.

Alıntı:
Binlerce yıl başka toplumlarla karışarak ve onları kültüre cezbederek. Anadolu bunun güzel örneği, bizler Ural-Altay dağlarından gelen genetik değil kültürüz.
Bizler genetik değil kültürüz. Bu cümle Türk ırkı diye bir genetik mirasın olmadığı sadece kültür olduğunu gösterir.

Ben size ;
Alıntı:
- Türklerin asimile edip türkleştirdiği kavimler demişsiniz hangileri merak ettim mesala çinliler, moğollar hintliler, farslılar, araplar, italyanlar , slavlar rumlar, ermeniler, macarlar, kurtler vs olabilirmi?
diye bir soru sormuşum. Siz bana alakası olmayan bir cümle kullanmışınız.
Alıntı:
Yazıda "asimile" kelimesi sadece bir kere geçiyor, "...bu kavmin kültürü, benzeri olmayan bir özelliğe sahipti: Diğer kavimlerle birlikte yaşayabilme ve diğer kavimleri birlikte yaşatabilme özelliği. Bu yüzden karıştıkları toplumlara asimile olmak yerine, onları kendi çatıları altında birleştirdiler ve o kavimler zamanla Türkleşti."

Görüldüğü üzere "asimile olmadılar" diyorum, "asimile ettiler" demiyorum. Diğer halkların durumu için ifadem: "onları kendi çatıları altında birleştirdiler". Ve bunun da tanımı şurada: "(Türkler) Bölgeden çıktıklarında, bölgenin kültürü, girdiklerindekiyle hemen hemen aynıydı çünkü (halklar) özgürdüler."

Gene de "asimile olmadılar"ın, "asimile ettiler" olarak okunmasının bir manıtığı var. 80 ve 90'lı yılların acılarının asimilasyon kelimesinde bıraktığı derin iz. Cümleyi şu şekilde düzeltirsem sorunuz yanıtlanıyor mu: "Bu yüzden karıştıkları toplumların kültüründe zamanla erimek yerine, sıklıkla onları kendi çatıları altında birleştirdiler ve bu kavimlerin bir kısmı zamanla Türkleşti."

Sizce b u sorunun cevabı bu cümleler midir yoksa TÜRKLEŞEN KAVİMLERİ yazmak mıdır ?
Siz cevap verme gereği duymamışınız ilk paragrafta olduğu gibi.

Ben size ;
Alıntı:
4- Orjinal Türkler demişsiniz Moğollara benzer çekik gözlüdür. Başkalarıda farklı fiziksel özelliklerden bahsediyor. Sizin belgeniz nedir
Siz bana;
Alıntı:
Jean Paul Roux, Türklerin Tarihi. Başkalarının nelerden bahsettiklerini anlatırsanız dinlerim.
Ben size bunu kimden okudunuz demedim deliliniz nedir dedim siz bana türklerin tarihi adlı bir kitabı delil gösterdiniz hangi antropolojik çalışma sonucu yazar bu fikre ulaşmış ?
Türklerin MOĞOLLARA benzer demeye sizi götüren sadece bir kitap mı ?
Eğer öyleyse nasıl son derece kesin konuşabiliyorsunuz?

Siz;
Alıntı:
Orjinal Türkler, moğollar gibi çekik gözlüydü. Diğer ırklarla o kadar çok karıştılar ki, ırksal özellikler kayboldu. Dolayısıyla Türk, bir ırk değil bir kültür
Irksal özellikleri koyboldu diyen biri Türk Irkının olduğunu sonra çok fazla toplulukla karşılaşması sonucu bugün türk ırkının genetik özelliklerinin koybolduğunu der ?
Yanlışmıyım ?
Yani siz Türk ırkının varlığını kabul etmiş oluyorsunuz ve sonra diyorsunuz ki şu an da Türk geni diye bir gen yok.
Kaldı ki bunu hangi, gerekçelere dayandırıyorsunuz bilmiyorum. Çünkü cevabınızda bunları belirtmeliydiniz.

siz;
Alıntı:
TDK sözlüğü, "Irk: Kalıtımsal olarak ortak fiziksel ve fizyolojik özelliklere sahip insanlar topluluğu". Irkların karışımından yeni bir ırk çıkmaz. Çünkü ırk, ayırdedici genetik farklılıktır. Herkes herkesle karıştığında ayırt edici bir özellik kalmaz.

Irkı kültüre nasıl bağlandığını belirtir misin.
Böyle bir cümleyi siz nasıl kurabildiniz anlamıyorum. Yazdıklarınıza bakarsanız eğer kurduğunuz cümle baştan sona yanlış size göre.
Irk ile kültür arasında bir bağı ilk olarak siz söylüyorsunuz ki tamamen doğru.
Kaldı ki IRK sözcüğünü ilk araştırmanız gereken yer BİYOLOJİ dir.
Biyolojinin ırk olarak ne dediğine bakarsanız daha iyi olur.

Size şunu sormuşum;
Alıntı:
7-Memlğk devletinin halkı türk değil araptır sadece jurucusu ve yöneticeleri türktür. yani yükselme diye bir şey yok. Kurucu kişiler türktür
Sorduğum soru gayet açık diye sanıyordum.
Siz;
Alıntı:
Memlükler Türktü" demedim, "köle Türkler devletin tepesine kadar yükselerek adını Memlükler koydular" dedim. Yanlış anlamanın nereden geldiğini belirtirsen düzeltirim.
Şöyle sorayım köle Türkler hangi devletin en tepesine kadar yükselmişlerdir? Mısır da hangi devlet vardı bu devletin ismi neydi.

siz ;
Alıntı:
Türkler, Anadolu'ya geldiklerinde binlerce yıllık bir ırklar ve medeniyetler karışımıyla yeniden karıştılar, ve onun içinde kaybolmak yerine onu cezbederek Türkleştirdiler
Alıntı:
"Asimile" konusu yukarıda belirtili
Şimdi tekrar soruyorum Türkler Anadoluda hangi kavmi türkleştirdi ??? Basit bir soru
...........
Cevap vermeniz gerkmiyor. Nasıl olsa ilk baştada cevap alamadım.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
kuman Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (22. August 2014)