Konu: Nisa Suresi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20. December 2014, 11:25 PM   #50
Fers
Uzman Üye

Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
Fers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud ofFers has much to be proud of

mücahid nedir, cehd/cihad eden, çaba sarfeden/çabalayan...

nisa/94
yaa eyyuhaa elleziine amenuu izaa darabtum fii sebiil allah.../

bu ayeti kendinden önceki konuya bağlayan bir bağlaç yok...
ayet başindaki ifade yeni bir sesleniş, Allah yolunda dolaşan kabullenmişlere...

fe tebeyyenuu.../ artık açıklayın...

neyi...

nisa/95
laa yesteviil KAAIDUUN minel mu miniin gayru uliid darari.../ bir değil, muminlerden gerekçesi olmadan OTURANLAR
ve.../ ile
el MUCAAHIDUUN fii sebiil allaah bi emvaalihim ve enfusihim.../ Allah yolunda mallarıyla ve kendileri ÇABALAYANLAR...

ayet 94 teki "Allah yolunda dolaşanlar(darabtum)" ile 95 teki "Allah yolunda çabalayanlar(mucaahiduun)" aynıdır...
konu "oturanlar/KAAIDUUN ile Allah yolunda çabalayanlar/MUCAAHIDUUN"...

ve laa tekuuluu li men elkaa ileykumus selaam leste mu minaa tebteguun aradal hayaatid dunyaa...

savaşla, kavgayla gürültüyle ilgisi yok...
onların çabası evlerinde oturmak yerine Allah yolunda dolaşma/darabe, darabenin amacı açıklama, o açıklama iqame es salaat tır...

nisa 101
ve izaa darabtum fiil ard fe leys aleykum cunaahun en taksuruu mines salaat in hıftum en yeftinekum elleziin keferuu...

94 teki darabe/dolaşma nın amacı 95 te açıklanan Allah yolunda çabalamadır, o çabanın amacı açıklamadır,
101 deki yeryüzünde dolaşmanın gerekçesi gerektiğinde kısa kesilebilen salattır,
o salat 94 teki açıklamadır...
açıklama, kendilerine sen mu min değilsin denilmeyecek olan "men elkaasselaam" içindir..

.
Fers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla