Selamun aleyküm,
Alıntı:
Hasan Akçay Nickli Üyeden Alıntı
Inananlar lütfen bi denesinler.
ALLAH'IN ÖNÜNDE olduklarinin bilinciyle secdeye varsinlar aglayarak, yebkûne. Bu onlarin "huşû"unu artiracaktir, yezîduhum huşûâ. O huşûyla bastirsinlar yüzlerini haliya, kuma, çimene... ta ÇENELERI degene kadar, ezkân.
Ve aynaya baksinlar. Alinlarinda bi kizarma, bi iz olusmus mu olusmamis mi.
SECDE yere kapanmak olmasaydi
yere kapanmaksizin yüzde* secde izi olusur muydu,
eseris sucûd?
|
Müslümanım diyenin secdesi/teslim olup, boyun bükerek, yaşamındaki her tür eylemde belirleyici tek otoritesi sadece Allah'a olur. Müslüman secde ettiği Allah'a tazarruan yakarırken duyacağı haşyetle kendisini yere atabilir,yere kapanabilir(harru). Bu durumda yere kapananın bedeninde kapanılan yerin bıraktığı etkilerden olarak;dizinde ve başın yere değen kısımlarında kızarıklıklar olabilir. Aynaya bakıldığında da görülür.
Allah'a secde edenin eseri;yere kapanmanın(
harru) etkisinden kaynaklanan kızarıklıklardan değil ancak, sergilediği davranışlarından görülür.
Çoğulu asâr olan eser, birşeyin varlığını gösteren alâmettir. Araplar devenin ayağına, yürüdüğünü belirten bir alâmet yaptıklarında(çan, zil vb) bu sözcüğü kullanırlar. Yine başkalarına aktaracakları yazılı belgeler için ve hareketler, huylar gibi vasıflar için de bu sözcüğü kullanırlar.
İsterseniz "
e-peltek se-re" kök harflerinden türetilen "
aser, yu'ser, asere, tü'sirune, yü'sirune, asar, yesiyru,asari, eseriy" sözcüklerinin [Kur'an'da geçtiği âyetlere bakalım:
Naziat;38:Ve
aserelhayateddünya
Müddessir;24:Fekale in hazâ illâ sıhrun
yu'ser
Yusuf:91:Kalu tAllahi lekad
aserekâllahu aleyna ve in künna le hatıiyn;
A'lâ;16:Bel
tü'sirunelhayateddünya
Ahkaf;4:Kul eraeytüm ma ted'une min dunillahi eruniy ma zâ haleku minel Ardı em lehüm şirkün fiys Semavat iytuniy bi Kitabin min kabli hazâ ev esaretin min ılmin in küntüm sadikıyn
Haşr;9: Velleziyne tebevveüddare vel'iymane min kablihim yuhıbbune men hacere ileyhim ve la yecidune fiy sudurihim haceten mimma utu ve
yü'sirune 'alâ enfüsihim velev kâne bihim hasasatun, ve men yuka şuhha nefsihi feülaike hümülmüflihun
Hadid;27: Sümme kaffeyna 'alâ
asarihim biRusuliNa ve kaffeyna bi'Iysebni Meryeme ve ateynahul'İnciyle ve ce'alna fiy kulubilleziynettebe'uhu re'feten ve rahmeten, ve rehbaniyyetenibtede'uha ma ketebnaha 'aleyhim illebtiğae rıdvanillahi fema raavha hakka ri'ayetiha feateynelleziyne amenu minhüm ecrehüm ve kesiyrun minhüm fasikun
Mü'min;21: Evelem
yesiyru fiyl Ardı feyenzuru keyfe kâne akıbetülleziyne kânu min kablihim* kânu hüm eşedde minhüm kuvveten ve
asaren fiyl Ardı feehazehümullahu bi zünubihim ve ma kâne lehüm minAllahi min vak;
Rum;50: Fenzur ila
asari rahmetillahi keyfe yuhyil Arda ba'de mevtiha inne zâlike le muhyil mevta ve Huve alâ külli şey'in Kadiyr
Saffat;70: Fehüm alâ
asarihim yühreun
Ta Ha;84: Kale hüm ülai alâ
eseriy ve aciltü ileyke Rabbi literda
Yasin;12: inna nahnu nuhyilmevta ve nektübü ma kaddemu ve asarehüm ve külle şey'in ahsaynahu fiy imamin mübiyn
Âyetlere baktığımızda insan bedeninde oluşan kızarırklıklarla "
eser" sözcüğünün hiç bir ilgisinin olmadığı görülür.
Alıntı:
Bildiklerini paylasan dostlara saygi ve tesekkür.
Ben burada müzakereden çekiliyorum.
Çünkü söylemek istedigimi söyledim; bundan sonrasi TEKRAR olacak.
Yararsiz, gereksiz.
Örnegin asagida ÖRNEGIN diye dile getirilen husus bi tekrardir.
Kendisinin yarari oldu mu ki tekrarinin yarari olsun:
ÖRNEGIN Nisâ 101-104'te anlatilan olay
kafirlerin bir saldirisla inananlarin üstüne çullanmasinin beklendigi cephede geçiyor.
Dolayisiyla, o can pazarinda yerine getirilen SALÂT egitim ögretim olamaz.
|
Katkılarınız için ben de size saygılarımı sunuyorum. Rabbim,cümlemizin de ilmini artırsın.
Tekrarın gereği olmadığını belirtip can pazarında salatın eğitim öğretim olamayacağına yeniden vurgu yapmışsınız.
Ben de: Sefer halinde olan bir topluluk, her an yapılabilecek bir saldırı olasılığı varken bile önlemlerini alarak, ortamın durumuna uygun olan eğitim ve öğretimi; İçerisinde bulundukları durumu da göz önünde bulundururarak, kısaltarak yapabileceklerini söylemiş olayım.
Alıntı:
Tekraren:
Konumuz
cephe denen savas ortamindaki "secde"dir,
baska ortamlardaki secde degil.
Bu basit gerçek es geçilmezse bilinir ki
cephe denen can pazarinda EGITIM ÖGRETIM olmaz, o namevcut seyle verilen bi buyruk olmaz.
Yine de sayin Hakki Yilmaz "fe iza secedû"ya boyun eğdiklerinde [ikna olduklarında] diyor.
Oysa namevcut bi buyruga boyun egilemez;
anilan müminler o can pazarina geldiklerine göre zaten ikna olmuslar, onlarin ikna olmaya ihtiyaçlari yok.
|
Allah'a secde etmeyen/teslim olup, boyun bükerek, yaşamındaki her tür eylemde belirleyici tek otoritenin Allah olduğunu idrak etmeyen birisinin Allah'ın Resulu'nun çıktığı seferde ne işi olabilir. Kur'an'da, yalandan secde ettiğini belirtenler (münafıklar) sefere çıkmadıkları için kınanırlar.
Allah Resulu ile sefere çıkan kişi de sefer sırasındaki salat sırasında Allah Resulunce söyleneceklere boyun eğip teslim olmalı ki, söylenenleri davranışa dönüştürür duruma gelsin.
Can pazarına gelenler coşmak ister imanlarını artırmak ister. Yapılacak salat ile İmanlarının artmasına yönelik eğitim öğretimin yapılması sefere katılanların moralini savunma ve saldırı isteklerinin doruğa ulaşmasına neden olur.
Alıntı:
Gerçekten sözün bittigi yere gelinmis,
söz bitmis.
|
Gerçekten de söylenecek olanlar söylenmiş. Bundan sonrası müzakerecilerce bilinenlerin yinelenmesinden öteye geçmez.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.