Tekil Mesaj gösterimi
Alt 4. January 2015, 11:27 PM   #16
han
Katılımcı Üye

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 44
7 Mesajina 8 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
han has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud ofhan has much to be proud of

@galipyetkin

cevaplarınızdaki sûizanlı tepkiyi anlamak mümkün değil. İnsanın algılayış farklılığının kendimce gerekçesini dile getirdim, hücre dedim. Nöron-dendrid mi dedik de doktor yaptınız.
Şahsen hiçbir görüşü aşağılamadığım gibi yüceltmem de. Ben kutsallığını kabul edip-referans almaya çalıştığımız Kuran'ın, kişiye özgü yorumlar gerektirdiğini düşünen biriyim. İndiği andan itibaren sayısız yorum-alim-düşünür-eleştirmen vs. çıkmasının sebebi de bu olsa gerek.

Bu bilinçle, özüme, Sn. Hakkı Yılmaz veya bir başkasına ait düşünceyi küçümsemem ve yüceltmem. Çünkü bana göre Sıratı-Mustekim sonu olan bir yol değil, modern bilim gibi birikimli bilgi arayışı. Dolayısı ile her inanç, görüş ve her çıkarım zamanla gelişebilir/değişebilir.

İnancıma bu metotla yaklaştığım için, kişinin kendisinin veya tabi olduklarının çıkardığı yargıyı mutlak doğrulukta kabul edip, en masum(yapıcı/yerici) eleştiriyi elinin tersiyle iten "sizin" gibi üstadlara karşı şaşıyorum.

Burada Kuran'ı anlamak adına paylaşılan hüsnüzanları kimden olursa olsun küçümsemeden devam edelim.

Sizden ricam,
yazımdaki yazı biçimlerine de odaklanmanız örneğin yanlış algıladığınız kelimeyi kullanış biçimim;
birleşmek >> BİR'leşmek

İşin en şaşırtıcı yanı da; "birleşmek" fiilini "iki ayrı bedenin birbirine karışması" algılayıp, bir bedene dönüştürmeniz. O işte bilirsiniz ki, kelime özündeki gibi birleşilmez sadece TEMAS edilir, bedenler hala iki tanedir.

İslamdaki Allah inancı, O'nu tasavvur edebildiğimiz tüm maddiyattan soyutladığı(subhan) için, BİR'leşme ile ne kastedilmiş olabileceğini hüsnüzanla düşünmelisiniz.

Huşulu/huşusuzluk muhabbetiniz ise tamamen salata niyetiyle sorulmuş gibi görünüyor.(yanılıyor da olabilirim, ön algım bu)
Yine de kastımı söyleyeyim. Ciddi manada konsantrenizin-feyzinizin fazla olduğu duygu durumunu kastediyorum. Bu duygu için de şahsen, ön uyaranlara ihtiyaç duyarum. Örn. varlığı düşündürücü/sorgulayıcı bir belgesel-film veya şahit olunan ibretlik bir olay gibi. Veya çok sevinilen bir andan sonra yapılan şükür secdesinin huşusu gibi. Kastım bu!

Ilımlı saygılarımla,

Konu han tarafından (4. January 2015 Saat 11:36 PM ) değiştirilmiştir.
han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla