Konu: Nisa Suresi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 5. January 2015, 08:26 AM   #64
Hasan Akçay
Uzman Üye

Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Hasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud of

Alıntı:
Araştıran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın ama kendi mantığınıza göre bir şey geliştiriyorsunuz,sonra bu böyle olamaz diye diye desteksiz iddialarda bulunuyorsunuz ve sonunda sitede yazılanların yalan,yanlış ve kurana ters olduğu tespitini yapıyorsunuz.Yazmayım yazmayım dedim ama dayanamadım.Sizin mantığınızın yerine birde ben bakış açımı sunayım öyleyse.Bir kere Can pazarındaki isteklendirme demişsiniz ben salatın kısaltmasında kullanılabilecek olan en uygun kelime brifing i kullanmak istiyorum daha öncede yazışmıştık anlamı kısa toplantı.Can pazarında müminlerin morali,saldırı isteği doruk noktasına çıkarılamaz bu mantıken hiç de akla uygun değildir o zaman sizin dediğiniz gibi bu belkide çok uzun sürer,bu yüzden böyle bir salat biçimi savaş esnasında olmamalıdır.Bu salat savaştan önce sonuna kadar yapılmalı ve müminlerin moral-motivasyonu en üst düzeye getirilmeli, [/u]savaş sırasındada tam kıvama gelen [u]mücahidler brifingle daha önce almış oldukları eğitim perçinlenmelidir.Şimdi bu durumdada Kurana aykırı bir durum görebilecekmisiniz acaba merak ettim.Yazımın başındada belirttiğim gibi desteksiz iddialarınız bu durumda salat nedir diye sorduğum ilahiyatçılardan cevap olarak namazdır-duadır aldığımdan farksızsınız.
savaş sırasında tam kıvamına gelen mücahidler...

Kardes, Allah'in sözlerini dogru nakledelim.
tam kivaminda olmanizdan söz etmiyor Allah.

Tam aksine,
kafirlerin size saldiracagina dair endise içinde olmanizdan söz ediyor:
hıftum en yeftinekumullezîne keferû...

Iste caiz olan
endise aninizdaki o "salâttan kisaltmaniz"dir, en taksurû mines salât

Kafirler
BiR saldirisla üzerinize çullanmak üzeredir, yemîlûne aleykum meyleten vâhıdeh.

Kendisinden kisaltilan salât o ortamda yerine getirilen salâttir.

Bakin salât için gruplara
o yüzden ayilmissiniz.

Bir grup salât ederken
öteki grup düsmani gözetliyor.

Allah, elçisini salât esnasinda
"Silahlarini yanlarina alsinlar!" diye
o yüzden uyariyor.

Öyle bi ortamda su içebilirsiniz, yemek yiyebilir, KIYAM durup SECDE ederek nöbetlese namaz kilabilirsiniz ama... briefing yapamazsiniz.

Hele hele
zaten KISA olan "briefing"den bi KISALTMA daha yaparak
komiklesemezsiniz.

Savas can pazaridir, şakaya gelmez.

*

Görüyorum ki bana öfkelisiniz,
Tamam, öfkelenmek de haktir, saygi duyarim

ama nolur

siz de benim inancima
desteksiz iddia
demeyecek kadar saygili olsaniz?
Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla