Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26. February 2015, 05:27 AM   #15
ozkanates
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: May 2014
Mesajlar: 299
Tesekkür: 8
56 Mesajina 69 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 21
ozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud ofozkanates has much to be proud of
Standart

Alıntı:
han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli dostlar,
Yukarıdaki düşüncelerime paralel olarak devam edersem, bence kafir;
Mutlak tekillik(tevhid) gerçeğini düşün(e)meyen ve Ben'likle hareket eden, dolayısı ile bilerek/bilmeyerek "gerçeği örten" anlamında olabilir.
"Allah, sözün/hadisin en güzelini, birbirine benzer iç içe ikili mânalar ifade eden bir Kitap halinde indirmiştir." Zümer 23

Söylediğin doğrudur Han kardeşim. Ekleyeyim ki, Kuran manaları iç içe ilerleyen pek çok ikili halkalardan, katmanlardan oluşur. Bu mana yolculuğu negativite/pozitivite ikiliğinden başlayarak çokluk/teklik ikiliğine varır. O an çokluktan bakıp çokluktan yorumluyorsak şeyleri negatif ve pozitif olarak, kişileri de hayra ve barışa gayret etmeyenler ve edenler olarak tasavvur ederiz. O an teklikten yorumluyorsak zaten artık negativite kalmaz; insanın kendini bilmesi veya bilmemesi kalır ki senin söylediğin de budur. Çoklukta teklik, teklikte çokluk olduğundan, ikisi bir ve Bir olduğundan, her iki yorum da doğru. Hangisinin ifade edildiğini o anki muhatabın durumu belirler ve Kuran'ın yaptığı da bu.

Alıntı:
han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel düşünmek, iyiliğe-huzura hizmet etmek daha çok ameli bir kavram gibi geldi bana. Küfür'ün içinde doğrudan Allah'a(Mutlak Tek'lik bilincine) karşı hem cehalet(çoktanrıcılık gibi), hem umursamazlık(benmerkezcil yaşam), hem de isyan(Tanrı kavramını muhattap alıp bilinçli reddeden ateizm gibi) bulunabiliyor.
Edimlerimiz düşüncelerimizin türevi.
ozkanates isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ozkanates Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
han (26. February 2015)