Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29. June 2015, 11:34 PM   #1
Saadettin Sipehsalar
Katılımcı Üye

Saadettin Sipehsalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 5
18 Mesajina 19 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
Saadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud ofSaadettin Sipehsalar has much to be proud of

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fıkıh Literatürü???
Vacip???

Ben size Türkçe lugattaki manasını vermedim.

Türk Dil Kurumunun "Nafile" kelimesinin (ki orada da Arapça olduğu zaten yazıyor.) anlamı ile ilgili yazısını gösteren linki yolladım.

Aynı şeyi Diyanet İslam Ansiklopedisi için de yaptım.

Ama eğer siz ibadetlerinizi hala farz, nafile veya sünnet, vacip diye ayırıyorsanız?
Bence daha okumanız gereken çok konu ve kitap var.
Başta da Kuran...

Sevgi ile kalın...

Hepimizin okuması gereken çok kitap var üstad, ben okuduğum kitapları sadece kendim için okumuyorum. Okuduklarımdan öğrendiğin hakikatleri, doğru bilgileri insanlar ile paylaşıyorum. Okumasalar bile öğrenmelerine vesile oluyorum. Beninm okumadığım pek çok kitabı siz okumuşsunuz, siz enaniyet sahibi değilseniz ve sadece kendiniz için okumamışsanız ve Allah'ın öğüdü olara öğrendiğinizi paylaşıyorsanız benimle de paylaşın. Ben bilmiyorum sizden öğreneyim mâdem...

İbadetleri nasıl ayıracağız azizim, sen nasıl ayırıyorsun. Mizahi bir yaklaşım sergilemiyorum sadece öğrenmek istiyorum.

Benim şahsi kanaatim ibadet, ibadettir. Sadece Allah'ı özgüleyerek, Allah için yapılır. Bunun osu, busu, şusu yoktur. Gece yapıyorsam oluyor gece ibadeti, sabah yapıyorsam oluyor sabah ibadeti. 5 vakit namaz kılmak ve Cuma namazı haricinden yaptığım bütüne namazlar Allah için namazlardır. Fazladan yaptıüım içinde kelime anlamı fazlalık olan nafile ibadeti diyorum hepsi bu.

Kur'an hususuna gelince ise ömürlük okunacak bir Ahlak kealmı, her okunuşta da yeni yeni şeyler öğrenilecek bir kitap. Ben Kur'an'ı her seferinde yeniden okuyorum. Siz galiba bir kere okuyup öğrendiniz!?
Saadettin Sipehsalar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Saadettin Sipehsalar Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (30. June 2015)