Tekil Mesaj gösterimi
Alt 3. July 2015, 02:52 AM   #25
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Bakın sayın demagog.

Bir hususu kendi yönünüzden karşınızdakine kabul ettirebilmek için iki kere cevap vermek mecburiyetinde bırakıp, gına ve insanın burnundan getirmeye kalkıyor, mesleki kariyeriniz için bu tür hareketleri normal karşılıyorsunuz her halde; çünkü siyasi iradenin otoritesi ve politikası dışında bir söylev sizi mesleğinizden eder.

Cevaplanmış veya bilinen bir konuyu tekrar tekrar insanın 'burnuna burnuna' sokuyorsunuz.

"Makale" adı altında, Arab'ın İslâm öncesi dinini, törelerini,yaşam şekillerini İslâm diye, bu gün 10 yaşındaki çocukların bile bildiği şeyleri bize koca koca prof.'lardan önümüze getiriyor; daha önce, bir sayfa önce anlattığımız "salât" kelimesinin mânası yönünden bizi sorguluyorsunuz.

Ve soruyorsunuz "Dediğinizin (namazın) Kur'an'da olmadığını ben de biliyorum, benim sizden istediğim, hani benim söylediğimin doğru olmadığını beyan ediyorsunuz ya peki, siz namaz hakkındaki bu kanaatleri nereden elde ettiniz. Kur'an dışı herhangi bir kaynak kabul etmediğimize göre, siz Kur'an'dan nasıl ve neye dayanarak namaz hakkında ki bu görüşünüzü elde ettiniz?"

Bak delikanlı.
"Mushaf" haline getirilmiş dolayısı ile yazılı "Kitab"ı oluşturmuş "vahiler", insanlarla kelimeler vasıtası ile temas kurar/konuşur. Bu kelimelerden bir tanesi de "salât"tır. Şurayı okursanız, http://istekuran.net/2013/06/salat-anlami/ Sayın Hakkı Yımaz ile tam örtüşen bir fikirde olmamamıza rağmen okuduklarınız sizi eğitir, Kitap'tan okuduklarınız yeni bir mânâ kazanır, "Kur'an"laşır. Kitap Arapça indirilmiştir ama, kitabın KURANCA'sını bilmek gerekir. "Kitap"ın yazılımı bitmiştir; bir şeyler söyler. Ama bir de söylemek istedikleri, "arka planı" vardır, buna da "Kur'an" denir ki "Zikr"e kadar bir mânalar zinciridir. Kur'an her ramazanında her sabreden/her savmeden/her savaşan müslümana iner ve gelecek ramazanlarda da inecek de...... Çünkü Bakara l85. ayet öyle söylüyor.

Ahzab-43. ayeti de iyi okuyun ve değerlendirin. Yoksa Allah ve meleklerine Peygamber için namaz kıldırırsınız!!

Bundan sonra sizin yazılarınıza, meze olmamak için, toptan cevap vereceğim. Hatta cevap bile değil sitedeki bir konunun bir sahifesini işaret edeceğim.
Çok faydalanacaksınız ve ufkunuz açılacak.

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (24. July 2015 Saat 06:04 PM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
galipyetkin Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
beyazasi (3. July 2015)