sadettin bey,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
siz,
Ben sosyal tarih çalışıyorum. Daha çok, Türk din algısı ve Türk dini düşüncesi.
Şamanzim, Atalar Kültü, Alevilik-Bektaşilik, Halk İslamı vs.
Bilimsel olarak daha çok heteredoks olarak nitelendirdiğimiz din algısı üzerine çaışıyorum. Yani kısacası, huarfe, bidat ve şirk üçlüsünden oluşan halk islamı üzerine. Çünkü Türk'lerin eski din anlayışının şirk, hurafe ve bidat ile çok içten bir bağlantısı var. Şamaznim öğeleri vs.
Neyse bunlara görmeyeceğim..!
Son çalıştığım konu: Ahilik!
Ahilik hakkında bir kitap üzerinde çalışıyorum.
İnşallah biterse sizlere de hediyem olur.
Bunun dışında internet ortamında, makalelerimi bulamazsınız, yoktur.
------------------------------------------------------------------------------------
Sadettin hangi konular üzerine çalıştığınız beni çok fazla ilgilendirmiyor.
Ben sizden sadece makalenizin yayınladığı BİLİMSEL DERGİNİN ADINI YILINI ve SAYISINI sordum o kadar.
İnternette bulurum bulamam o benim sorunum bulamazsam sizden yardım isterdim yada diğer tanıdıklarımdan kütüphanelerinde var mı yok mu diye sorardım.
Sanırım siz bilimsel makale yerine kendi ÖZGÜN çalışmalarınızı yazıp onları yayınlıyorsunuz ki bu çalışmalarda AKADEMİK değil ARAŞTIRMACI yazar ünvanını kullanıyorsunuzdur.
Araştırmacı yazarların fikirleri sadece kendilerini bağlar ve bu araştırmaya inananları.
Demek istediğim anladınız sanırım.
AHHH keşke MOŞER olabilecek BİLGİ birikimi ve ÖNGÖRÜYE sahip olabilseydim
Bu açıdan biri bana MONŞER deyince ben sadece iç geçiririm.
Bu arada Tarihi bilginizin yanında PSİKOLOJİ eğitimi alıp kişilik analizleri yapabilmeniz de ayrı bir değer tabiki......
İnsanları bilimsellikten uzak görüyorsanız ( ki başkasına verdiğiniz cevap) lütfen sizin bilimselliğinizi bize kanıtlayın dergi ismi yıl ve sayıyı verin...... Bulamazsam sizden rica ederim kitabınız yerine bana o dergiyi gönderirsiniz....
Emin olun Elçinin hayatı hakkında 1 kitap okumaya niyetlendim 10 sayfayı tamamlamadım bıraktım. Sonra Kur an ışında Elçi diye bir kitap okudum o da sadece Ayetleri anlatıyordu.
Elçi hakkında biri bir şey söylediğinde kaynak sorarım kaynak bilimsel değilse kafamda tutmam cevap verir konuyyu kapatırım.
Elçinin değil Allahın Sünneti önemli olan Allahın sünneti de Ayetlerinde var.
Batılı oryantalistler genelde işlerine gelen herşeyi alırlar gelmeyenleri almazlar. Sizin onlardan hoşlanmadığınız gibi bende hoşlanmam.,
Tarihi tenkid usulü ile doğru, kanıtlanmış ve ispat edilmiştir ; Yapmayın sadettin bey elinizde 1 tane kitap o da peygamberin ölümünden sonra yaklaşık 50 sene sonra yazılmış bu kitaba göre mi tenkid yapıyorsunuz. Yazar çok mu güvenilir sizin açınızdan ?
Peygamber zamanından kalma bana 1 tane tarihi belge söyleyin. Onu da geçtim Elimizde ki en eski Kur an hangi yıl yazılmış kaç ayet ihtiva eder ?
Soylediğim şu tek bir kaynağınız yok Elçi hayatı hakkında Kur an dışında
Bu açıdan Elçinin ahlakı, adamlığı , adaleti, vs konuları aldığınız kaynakların doğruluğunu bilemezsiniz.
Allah ın ayetleri tartışılmaz Mushaf tartışılır anlam tartışılır...
|