Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1. November 2015, 09:31 PM   #2
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Haluk bey,
İnsanlar dini meallerden öğreniyor. Meallerden öğrenince ise şahsım adına şunu diyebilirim. Kur an yanlış bir kitap. İsteyen istediği eleştiriyi getirebilir.
İnsanlık yok içinde en azından insanlığın bugün itibari ile elde ettiği ve tüm tarihi kapsayan bilgi birikimi ve gelişimini topladığımız da Kur an maalesef çok geri diyebiliriz.
İnsanlar zaten bu açıdan Kur ana uzaklar.

Ama işin mana boyutuna girdiğimizde ise Kur an bir deniz. İstediğin kadar yüz içinde kıyısına ulaşabilmen için neredeyse gelecekte ki bilgi birikimine bile sahip olman gerekiyor.

Sonuçta insanlar Kur anı bir kitap gibi okuyarak elde ettiği bilgiler ile hareket edersek Kur an gerçekten sıkıca bir kitap ve inanılması zor.
İlk elime aldığımda Bakara suresini bitirememiştim. İkincisi denemem de ise en fazla 10 sure okuyup bırakmıştım.
Sonraları araştıra araştıra gördüm ki Kur an bir mana, ya çözer devam edersin yada çözemez daire içinde dönüp durursun. eğer kelime kelime inanırsan ve manayı düşünmezsen sen tam bir saatli bomba olursun.

Ancak mana yı bulmakta o kadar kolay değil...

Bu yüzden bazen düşünürüm bir ruhban sınıfı olsa idi herşey daha kolay olurdu ...
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla