Hasan Bey diyor ki: Allah'ın meramı evim dediği "kabe"yi insanların turlamalarıymış. Yedi kere de olduğunu söylemiş mi?
Niye turlayacaklar?
Herhalde:
"Vay be!... Ne adamlarmış bu İbrahim ile İsmail Peygamberler!... Ne bina yapmışlar ama ha!..."
demek için herhalde?
Niye yedi kere?????
Kutsallık/mutsallık takmayın. Allah'tan başka kutsal yok. Hepsi/herşey yaratılmıştır. Yapan da peygamberler değil, yakıştırma. Peygamber o yapının mühendisi, kalfası, veya amelesi olsa, o, kutsal mı olacak?
Aklını çalıştırmayanın tepesine pislik yağar. Şu anda Tüm Müslümanlara yağdığı gibi.
Şurada bir ay oldu mu ?
Kur'an'da tedebbür ayetlerini açıkladık ve tedebbürlü davranılması, mecaz ifadelere de dikkat edilmesi gerektiğini anlattık
Kur'an "tecdid" diye bir kural yanında "sözün bu an için en güzeline/uygununa uyulması kaidesini de getirmiştir.
Bakın, söylediğim kurallar ve kaideleri de unutmadan Bakara-125 ve Hac-26. ayetleri okuyun. Ben şimdi Bakara-l25. ayeti vereceğim.
2/BAKARA-125: "Ve iz cealnâl beyte mesâbeten lin nâsi ve emnâ(emnen), vettehizû min makâmı ibrâhîme musallâ(musallen) ve ahidnâ ilâ ibrâhîme ve ismâîle en tahhirâ beytiye lit tâifine vel âkifîne ver rukkais sucûd(sucûdi)".
Dikkatle okursanız her iki ayette de "TÂİFİNE" diye bir kelime var. Bu kelime gemilerdeki 'gemi adamlığı' demek olan "tayfalık"tır. Ama adamlar kalkıp bu kelimeyi çarpıtarak "tavaf" diye çeviriyorlar.
Şimdi, Hasan Bey'e göre Beyt=Ev=kâbe olduğuna, gemi olmadığına ve Allah ne diyorsa o olduğuna göre orada tayfalık yapmanın ne alemi var? Bu tayfaların orada ne işi var?
Aynı şey Hac-26 için de geçerli. Bir göz atıverin; göreceksiniz
Hasan Bey'e göre Beyt=Ev=kâbe olduğuna göre ve Allah ne diyorsa o ise Al'i İmran-97 de ne deniliyor: ....Oraya giren emniyette olur....
Herkes niye dışarıda yahu!.
Görmüyor musunuz?
Farkında mı değil siniz?
Bütün İslam alemi birbiriyle savaş halinde.
Gidin Mekke'ye, girin kâbe'nin içine!
Ne diyordu Hasan Akçay. Allah ne diyorsa o.
Evet Allah "girin" diyor ama kabe'nin içine değil aklını çalıştıranların arayıp da bulduğu Beyt'in ifade ettiğinin içine, ve İslam'ın prensiplerine göre aklınızı çalıştırarak oluşturduğunuzun içine, yaşam tarzının içine.
Biz buna "sosyo-ekonomi-politik" demekteyiz.
Kur'an'cası MÜSLÜMANLIĞA.
Saygılarımla.
Galip Yetkin
Konu galipyetkin tarafından (19. February 2016 Saat 07:32 PM ) değiştirilmiştir.
|