Konu: Tevbe Suresi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25. December 2015, 10:13 PM   #36
Hasan Akçay
Uzman Üye

Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Hasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud ofHasan Akçay has much to be proud of

"Iddet eş-şuhûr.. isné aşere şehr" ifadesinin dile getirdigi gerçekler:

1
Galip Yetkin kardesimizin sundugu çevirideki aylar takvimdeki aylar da olabilir gökteki aylar da ama Tevbe 36'nin takvimdeki aylar ile ilgisi yok; konu, "dolunaylar"dir, şuhûr.

2
"Iddet eş-şuhûr"daki iddet SAYI degil, Diyanet'in Talâk 1'e düstügü dipnotta da belirtildigi üzere, "süre"dir. Örnegin bosanan kadinlarin "iddet"i onlarin bekleme "süre"sidir. Dolunaylarin süresi ise ardarda gelen iki yaz dönencesinin arasidir. Bunu yukarda belirtmistim, tekrarlamak zorunda kaldigim için özür dilerim.

3
"Dolunaylarin süresi... 12 dolunaydir" ifadesinin dile getirdigi gerçek ise şudur: 12'DEN AZ dolunay bir iddet etmez. Birilerinin ikna edilmesiyle ilgili bir iddia degil bu, kesin gerçektir. Örnegin 9 dolunay, 11 dolunay... 1 iddet etmez. 12 olacak. Kanit için bir kimsenin basini kaldirip bir 21 Haziran ile bir sonraki 21 Haziran arasindaki dolunaylari saymasi yeter. Ama o kimse müsbet ilmin sagladigi bilgiye inaniyorsa benim linkini verdigim takvime de bakabilir.

4.ARTIK AY konusunu tekrar açiklayayim mi ay çarpmasina ugramis gibi? (Şikayet etmiyorum, sevimli buldum ifadeyi.)

*

Konu Ingilizce bir forumda da halen müzakere ediliyor. Katilimcilardan biriyim. Yukardaki bir iletimde "CiDDiYET sifir" demistim, sonra orda ayni tepkinin the lunar "Hijri" calendar is a joke diye dile getirildigini gördüm, yani "Hicrî" kamerî takvim şakadir.

Konu Hasan Akçay tarafından (26. December 2015 Saat 12:29 AM ) değiştirilmiştir.
Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla