Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı
Kur'an Araplara mı indi? Arapça mı indi?
A’râf /158
De ki: "Ey insanlar! Ben sizin tümünüze Allah'ın resulüyüm! Göklerin ve yerin mülkü o Allah'ındır! İlah yoktur O'ndan başka! O diriltir, O öldürür. O halde Allah'a ve resulüne iman edin; Allah'a ve onun sözlerine inanan o ümmî peygambere iman edip uyun ki, doğruya ve güzele ulaşabilesiniz."
Ey insanlar mı... ey Araplar mı? Sizin tümünüze mi?
ŞURA /13
Dine bağlı kalın ve onda tefrikaya düşmeyin, diye dinden Nuh'a buyurduğunu, size de teşri buyurdu. Sana vahyettiğimizi ve İbrahim'e, Musa'ya, İsa'ya buyurduğumuzu. Kendilerini çağırdığın bu şey; müşriklere ağır geldi. Allah; dilediğini kendisine seçer. Kendisine yöneleni de hidayete iletir.
Nuh, İbrahim, Musa, İsa bunların milletleri de arapmıydı?
|
Hadi peygambere uyalım ayet bu şekilde istiyor. Kabul ben uyarım.
Örneğin bir örnek. Peygamberin eşlerinden biri, Kölesi yada hizmetçisinin karısı. Şimdi ben yanımda çalışan birisinden eşini boşa ben sen eşin ile evleneyim diyebilirim.
Sakın Maturidiyi mezarındaa ters döndür me...
Başka bir misal;
eğer Tevrat ta bahsedilen Davut peygamber Kur an da bahsedilen Davut peygamber ise. Davut peygamber aşık olduğu kadının kocasını savaşta ölüme yolluyor ve ölmesi için elinden gelen herşeyi yapıyor. sonuçta adam ölüyor kadın dul kalıyor Davut peygamber bu kadın ile evleniyor ve çocukları da Süleyman peygamber.