Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı
|
Yok atlamadım da video telefonda flash player hatası veriyordu. Bu gün pc den seyrettim. Çok etkilendiğimi söylemeliyim. Nedeni ise babamın bir ay önce beyin embolisi geçirmesiydi.Sağ tarafında felç, konuşma ve algılama güçlüğü yaşadı. Neyse ki hastaneye çok çabuk ulaşması ve nöroloji doktorunun o gün(cumartesi) nöbetçi olması sebebiyle babama erken tanı konulup müdahale edildi. Çok şükür şimdi durumu iyi. Yürüyebiliyor, ellerini kullanabiliyor hatta bugünlerde bulmaca bile çözmeye başladı.
Ama işin garip tarafı babamın beyin embolisi geçirmesinden sonra huyunda büyük değişiklikler yaşandı. Her şeye kızan, sinirlenen, agresif tavırlar sergileyen adam gitti. Nasreddin Hoca gibi, pamuk şeker gibi bir adam çıktı ortaya.
Şimdi bu hanımefendinin videosunu izleyince babamın da artık beyninin sağ tarafını fazlaca kullanmaya başladığını düşünüyorum. Yani sağ duyuyu. Bugün alt beynimizi daha çok kullanmamızdan kaynaklı otomatiğe bağlanmış bir hayat sürüyoruz. Üst beynimizin yani beynin değerlendirme yapan kısmının alt beyini kontrol altına alması durumunda insanın olumlu yanlarının daha fazla açığa çıkacağı kesindir. Sanırım videodaki kadınında anlatmak istediği bu.