Konu: Nisa Suresi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18. October 2016, 06:18 PM   #6
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Beyin jimnastiğine devam.

Baştan söyleyeyim ben 'nikah' kelimesini evlenmek/karı-koca olmak olarak anlamıyorum.

Nisa-3 ayetinde bazıları "evlenin" derken bazıları da "evlendirin" diyerek çekişiyorlar.
Halbuki hadiseye kız tarafından bakarsanız "evlendirin", erkek/talip tarafından bakarsanız "evlenin" olur.

Nikah kelimesinin ev ile ilgisi ne?
Nikah kelimesi kadın ile erkek arasında yapıldığına göre kocalanmak veya karılanmak olsa gerek.
Zadegan kısmı için karı veya koca demek kaba kaçtığından, kelime çarpıtılarak evlenmek yapılmış sanki her evlenen ev sahibi oluyormuş gibi.

Evlenmek ise evi barkı olmayanın, aynı yetimler gibi, başını sokacağı, ırzını koruyacağı, yaşantısını düzenleyip istikbale hazırlanacağı bir dam altı/iş edinmek, edindirmektir.

Alıntı:
Hasan Akçay Nickli Üyeden Alıntı
"Yetimlerin haklarini koruyamayacaginizden korkuyorsaniz
EVLENDiRiN size yetki veren kadınların ikişerini ve üçerini ve dörderini
Demek ki korku basarsa diğer seçeneği yerine getireceksiniz.
Birisi anlatıversin de şu kalın kafa anlasın diğer seçenek olan şu yetki verilenin kadınları ikişer ikişer, üçer üçer, dörder dörder evlendirince yetimlerin hakları nasıl korunuyor?
Evlendirmeye yetkili benim bildiğim nikah memurudur. Şimdi toptancı nikah memuru kadınları üçer-beşer evlendirince, bu üçer-beşer evliliğin yetimlere ve yetimlerin haklarının korunmasında nasıl bir etkisi oluyor ki? Birer birer evlendirince koruma olmuyor mu?

Saygılarımla.
Galip Yetkin

Konu galipyetkin tarafından (23. January 2021 Saat 08:16 PM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla