Konu: namaz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26. February 2009, 12:28 PM   #7
Toslunba
Uzman Üye

Toslunba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 90
69 Mesajina 159 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
Toslunba is on a distinguished road

Alıntı:
aşık74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ederim cevabınız için

Benim pc'imde bir kaç kuranı kerim meali olan web siteleri var.
Bu sitelerin meal lerde rum 18 suresinde; genelde ikindi namazı ile ilgili yazılar var. öğle namazı ile ilgili meallerde var. Kafam karışdı
svg...
İşin aslı dediğiniz gibi sabah-öğlen-akşam namazı denir genelde kanı budur.Bizim içimizdede bu görüşte arkadaşlar var. Benim ağrendiğim-bildiğim kadarını size izah edeyim ancak siz kendi araştırmanızıda yapın-kararı siz verin.Öğlen namazı denilen orta namazdan kastın cuma namazı olduğunu düşünüyorum.Arapçada orta en değerli manasınada gelmektedir.....Gecenin her iki ucunda ve gecenin bir kısmında (bu ifadeyi bazı arkadaşlarımız gecenin -saçakları yani hava kararırken diye yorumluyor).Rum 17-18de bahsi geçen ise tesbih, namaz değildir.

Benim şahsi görüşüm-araştırmalarımın sonucu şu kanıya vardım...Ama siz şahsi yorumum olduğunu unutmayın.

Bakara
(238) Namazları/duaları ve orta namazı/orta duayı koruyun. Tam bir saygıyla Allah'ın huzurunda kıyam edin.
Orta Namazın cuma namazı olduğuna dair çok sağlam deliller mevcut.Bazılerımız ise bunun orta kelimesinden dolayı öğlen namazı olduğunu düşünüyor.Orta en iyi-en güzel-en bereketli manalarınada gelmektedir.Araştırma yaparsanız bu görüşte pekçok din bilgini vardır,aksi görüştede.

Hud
(114) Gündüzün iki tarafında ve geceye yakın saatlerde namazı/duayı yerine getir. Güzellikler kötülükleri silip süpürür. İşte bu, Allah'ı ananlara bir öğüttür.

Buradanda gündüzün her iki tarafı (sabah-akşam) namazlarında herkez hem fikir.Geceye yakın saatlerde diye çivirilen kelimeden bir kısmımız akşam namazını anlıyor.Bir kısmımız ise kelimenin anlamının "gecenin bir kısmı" olduğunu düşünüp gece namazı kılıyor.

Isra
(78) Güneşin kaymasından/aşağı sarkmasından, gecenin kararmasına kadar namazı/duayı yerine getir(akşam namazı-buradada herkez hem fikir). Sabah Kur'an'ını da gözet. Çünkü sabah Kur'an'ı tanıklarca izlenmektedir.

Nur
(58) Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlarla, ergenlik yaşına gelmemiş olanlarınız sizden üç vakitte izin istesin: Sabah namazından/duasından önce, öğlen vaktinde elbiselerinizi çıkardığınızda(namazdan bahsedilmemesine dikkat edin-araplar öğlen uyur), gün battıktan sonra yerine getirilen namazdan/duadan sonra... Kaygılanacağınız üç vakittir bunlar. Bunlar dışında size de onlara da bir günah yoktur. Aranızda dolaşırlar, birbirinize bakabilirsiniz. Allah, ayetleri size işte böyle açıklıyor. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

Seçim sizin.Karar sizin. İnşallah yardımcı olmuşuzdur.
Toslunba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Toslunba Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
bartsimpson (26. July 2012)