Ben Allahın yetimleri evlendirin veya yetim kadınlarını evlendirin ki yetimler de onların yanında rahat etsin dediğini hiç zannetmiyorum. Yetim olmanın yaş sınırı ve cinsiyeti var mı? Verdiğim tanımlara göre yok. O halde yetimin kadını onun karısıdır ve eylem evli kadını evlendirmek olur
Diyelim ki bu eylem yapıldı ve adam malları yeyip boşsun deyip yetimin kadınını kapı önüne koydu?
Ya da adam beş parasız öldü.
Ne olacak?
Pezevenk kadına yeni bir koca mı arayacak?
Aklınız alıyor mu. Bu Allahın çözüm olarak sunusu olabilir mi?
İşte dinimizi böyle yozlaştırıyor ve........
Bakın şu ayette Allah yetimler hakkında ne diyor:
Fecr:17-20:- Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Doğrusu siz, YETİMİ, ÜSTÜN-SAYGIN BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRMİYORSUNUZ. Yoksulun yiyeceği üzerine birbirinizi özendirmiyorsunuz. Oysa mirası yağmalarcasına öyle bir yiyişle yiyorsunuz ki! Malı öyle bir sevişle seviyorsunuz ki, yığmacasına!
Yetimlere önerilen Nisa ayetindeki evlendirilmeleri, ne idüğü belirsiz heriflerin koynuna sokulması mı? Ya da evlenen kadını yanında sığıntı olması mı? Bu anlatıma göre erkek yetimler ölsün mü?
Yoksa Fecr suresindeki gibi özgün bir şekilde yetiştirilmeleri mi?
Bizce Nisa Suresinin başlangıcındaki evlendirin ifadesi, yetimleri iş ile birleştirip iş-güç sahibi yaparak ve de çalışmalarını da sağlayarak üstün, saygın bir kişiliğe ulaşmalarının ferden ve toplumca sağlanmasını kastetmektedir.
Saygılarımla.
Galip Yetkin
Konu galipyetkin tarafından (27. April 2020 Saat 03:10 PM ) değiştirilmiştir.
|