Konu: Nisa Suresi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23. December 2017, 07:19 AM   #148
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Yüz küsur sayfa süren "evlendirin mi?, evlenin mi?" için yetimler ve 127. madde için
son defa yazıyorum.

1-: Yetimlerin kadınlarını evlendirin ki yetimler de bu şekilde muhtaç olmaktan kurtulsunlar diyorlar.
Bu anlatım doğru değildir. Çünkü İslam'da zekat ve sadaka toplayan devlet fertlerini aç ve açıkta bırakmaz; "mizanda vezin, Nahl-:71 ayeti" kuralı gereği muhtaç hale düşenin durumu her hangi bir vatandaşının ekonomik durumuna yükseltilir. Bu nedenle de "yetimin kadını" ve dolayısı ile yetim asla muhtaç durumuna düşmez. Kaldı ki ayette "yetimin kadını" diye bir ifade yok; uydurma; "yetimlerin işleri" var.

2-: "Yetimlerin kadınlarını evlendirin" anlatımı rahim ve rahman Allah'ı ayrımcılıkla suçlamaktır.
Çünkü gösterilen çare, çareyi öneren kişilerce, bu kişileri feraha çıkartmakta diğerlerini, mesela yalnızca babası olan veya hiç kimsesi olmayan yetimleri muhtaç bırakmaya devam etmekte, bunlara çare olmamaktadır. Karısı olmayan yetim de "pezevenklik" payesine ulaşamamakta.

3-: Yetimlerin kadınlarını evlendirin derken bir de evlenecek erkek bir kişinin olması gerekmektedir.
Evlendirecek kişi ne yapacak?
Gidecek bu kişiye elimde eli yüzü düzgün bir çocuklu bir dul var. İster misin diyecek, yani ne yapacak? Kimse kusura bakmasın, yapılan bir menfaat karşılığı olmasa bile kelimenin tam karşılığı "pezevenklik" yapacak.

Daha da uzatılabilir ama gerek yoktur ve mealcilerin düşünmeden ayet meali diye yazmaları ve diretmeleri "yetimlerin kadınlarını evlendirin" anlayışının yanlışlığını ortaya koymaktadır.

Saygılarımla.
Galip Yetkin

Konu galipyetkin tarafından (10. December 2020 Saat 11:47 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla