Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11. August 2018, 11:55 AM   #63
yolcu42
Uzman Üye

Tesekkür: 25
34 Mesajina 37 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 19
yolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud ofyolcu42 has much to be proud of

Ayrıca,
Gün içerisindeki vakitlerde güneşe göre değil gün ışıklarına göre vakit belirlemek üzerine şunları söyleyim.

Kasas 71.Ayet: (Resûlüm!) De ki: Düşündünüz mü hiç, eğer Allah üzerinizde geceyi ta kıyamet gününe kadar aralıksız devam ettirse, Allah´tan başka size bir ışık getirecek ilah kimdir? işitmiyor musunuz?
Kasas 72.Ayet: De ki: Söyleyin bakalım, eğer Allah üzerinizde gündüzü ta kıyamet gününe kadar aralıksız devam ettirse, Allah´tan başka, istirahat edeceğiniz geceyi size getirecek ilah kimdir? Görmüyor musunuz?

Kuranda dikkatimi çeken,bazı ayetlerin sonunda
İşiten bir kavim için ayetler var
Göz sahipleri için ayetler var demesiydi.

Güneşten gelen ışınlar aslında titreşimdir.
Görünebilir tayftaki titreşimleri gözümüz algılar.
Ve buna görme denir.
Daha düşük frekansta,kızıl ötesi,radyo dalgaları vardır.sonra kulağımızın algılayabildiği ses bantı vardır.bazı canlılar,bizim duyamadığımız titreşimleri yani frekansları duyar.

Yani demek istediğim,
Renklerde,kızıl ötesi ışınlar da,radyo dalgaları da ve duyduğumuz müziksesi de aslında aynı türdendir.hepsi frekanstır.
Yalnızca gözümüzün gördüğüfrekansı kulağımız duyamaz.

Ayetlerde geceden bahsedip sonundaişitmiyor musunuz demesi
(gece frekanslarbirer birer kaybolur)

Gündüzden sonra görmüyor musunuz demesi
(gündüz ışık tayfları aslında dünyay perde çeker ve evren,yıldızlar görünmez)
Bunlar düşünülmesi gereken konulardır.

Bunlar benim alanım değil,
Namaz vakitlerini araştırıken öğrendim.çünkü kutuplarda bu bize öğretilen vakitler yoktu ve bu çelişkiyi bünyem kaldırmazdı

Şöyle deseydim eğer
1.imam ezan okıyunca kılarım namazımı günahı onun boynuna
Veya
2.namaz zaten müşrik adetidir

O zaman bunları araştırmayacak ve allahın yaratma sanatının inceliklerini göremeyecektim.

Belki tesbitlerimin yarısı yanlıştır.
Önemli olan araştırmaktır.

Konu yolcu42 tarafından (11. August 2018 Saat 03:58 PM ) değiştirilmiştir.
yolcu42 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla