Doğru yolu bulasınız diye Musa´ya Kitab´ı ve furkanı verdik.
(Sure No:2 Ayet No :53)
Furkan,kitaptan tevrattan ve incilden farklı bir şey olarak anlatılır.
Ramazanda inen furkanın kitap olduğunu nerden çıkardınız
(3-4) (Resûlüm!) O, sana Kitab´ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak tedricen indirmiş; daha önce de, insanlara doğru yolu göstermek üzere Tevrat ile İncil´i indirmişti. Furkan´ı da indirdi. Bilinmeli ki, Allah´ın âyetlerini inkâr edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah, suçlunun hakkından gelen mutlak güç sahibidir.
(Sure No:3 Ayet No :4)
Ey iman edenler! Eğer Allah´tan korkarsanız O, size furkanı verir(kılar), suçlarınızı örter ve sizi bağışlar. Çünkü Allah büyük lütuf sahibidir.
(Sure No:8 Ayet No :29)
Ayrıca kadir gecesinde inen "o" zamiridir.onun kuran olduğuna ve kadir gecesinin ramazanda olduğuna deliliniz nedir.(benim hatırladığım yok,varsa söyleyiniz de ben de bileyim.)
Size şehr kelimesinin yaklaşık 30 günü kaplayan bir zaman belirteci olduğuyla ilgili yukarda ayetler verdim ve siz bunlara izahat bulabildiniz mi . Sonra yine iddianızda sabit durdunuz.
Şehr,zaman birimidir çünkü zamanla ilgili emirler (yevm,senet)de olduğu gibi şehr ile tarif edilir.
Kuran der ki aylar onikidir.şehru ramazan bir isim tamlamasıdır.ramazan ayı demektir.demekki ramazan bu oniki aydan biridir.
Siz diyorsunuz ki şehr kelimesine şehir demişler.allah akıl versin.
Peki birinin verdiği anlamı başka ayetle başka biri çürütüyorsa ve iddia sahibi bu çürütmeyi görmezden geliyorsa.şehr kelimesine traktör anlamı da verilebilir.size niye komik geliyor ki?
Allah ne yazmış acaba demiyor çoğu insan.
Ben olsam şöyle yazardım diyor.
Lafım size değil.
Konu yolcu42 tarafından (14. August 2018 Saat 08:31 AM ) değiştirilmiştir.
|