Alıntı:
Barış Nickli Üyeden Alıntı
Selam Çerezci,
İlk iletinin sonunda, alıntıdır yazılı, tüm yazı mı yoksa son kısmı mı alıntı bilemiyorum. Ama şu ifadeler öncelikle dikkatimi çekti:
Nisa 157
"Biz, Allah'ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" demeleri yüzünden. Oysaki onu öldürmediler, onu asmadılar da; sadece o onlara benzer gösterildi. Onun hakkında tartışmaya girenler, onunla ilgili olarak tam bir kuşku içindedirler. Onların, ona ilişkin bir bilgileri yoktur; sadece sanıya uymaktalar. Onu kesinlikle öldürmediler.
Yazıdaki öldürme mecaz anlamda mı yoksa gerçek anlamda mı kullanılmış? Gerçek anlamda kullanılmış ise, Nisa 157 hususundaki düşünceniz nedir?
Ayrıca Nuh'un gemisi ile ilgili yorumlarınızı ben de beklemekteyim.
Esenlikler.
|
selamün aleyküm Kuranı masaya yatırıp anlamak isteyen bütün kardeşlerimizden allah razı olsun. öncelikle şunu belirtmeliyim ki Kuran Kendi bütünlüğü içerisinde çözülmesi gereken bir kitaptır. dışardan tanımlarla kurande geçen kelimelerin sözlüklerde manalarının verilmesiyle kuran doğru olarak anlşaşılmaz işte ehlikitap ve islam dünyyasının düşmüş olduğu bu yanlışlıklar yüzünden kuran evrensel bir kitap olduğu halde hikaye ve masal kitabı olarak algılanmıştır. Kuran gerçekten Allahın bir mucizesi olan bir kitaptır. içerisinde geçen kelimeleri kendi bütünlüğü içerisinde anlmaya çalışıp kastettiği mana yakalanabilmişse onunla ilgili ayet ve konular ancak doğru bir şekilde anlaşılmaya başlar. yok sa kelime anlaşılmazsa ayetler ve konular hiç anlaşılmaz. kuran üzerinde otuz yıla yakın bir zamandır anlaşılması konusunda çalışmaktayım. bu konular ile ilgili anladıklarımı İnternet sitesinde Kurani Anlamametodu.blogspot .com adlı sayfada anlatmaya çalıştım. sizin de kuran ile ilgili gayretlerinizi biz tv de izledim ve sizi tebrik ediyorum. ve inşallah tanışırız kurandaki müteşabih ayetleri iyiden iyiye tahlil ederiz de doğru anlaşılmasına vesile oluruz inşallah. selam ve sevgiler sunarım.