Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20. July 2009, 04:08 PM   #8
snobyx
Katılımcı Üye

Tesekkür: 201
49 Mesajina 158 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
snobyx is on a distinguished road

Alıntı:
aşık74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Balıkesir'de de eminim Kuran erleri vardır.Fakat inanın ben onlarla tanışma şerefine erişemedim.Zaten dediğim gibi Hanifler gönülde biz olmayı tercih etmekteler.

Balıkesir'de bu konuda yüzyüze bilgi alışverişi yapabileceğim birini bulursanız,benimle forumdan tanışdırırsanız çok memnun olurum.

Şunu bilin ki atalarınızdan kalanı sorgulamak,saf tertemiz kaynağı Kuran olan dine inanmak başta çok zor ve farklı gelir.

Benim arayışım zaten , atalardan kalma sözleri yargılayarak,akıl ve mantığıma aldıramadığım için başladı.
İşin doğrusu , ben hadislerin bir çoğunada güvenmiyorum,1500 sene geçmiş aradan,kim bilir fitneciler araya ne laf lar , ne sözler sokmuşlardır !

Arkadaşlar; acaba namazları hangi vakitlerde kılıyorsunuz ?

Sevgiler...

Selamlar,

Tanıdığım arkadaşlar olursa size forumdan haber veririm inşallah.

Değerli kardeşim,öncelikle araştırma yapmanız ve en güzelini bulmak istemeniz çok güzel.Şüphesiz ibadet ve tefekkür çok güzel şeyler.Fakat özellikle namaz hususunda merak ettiğiniz noktalar olduğu için birkaç şey yazmak istiyorum.

Namaz kelimesi Kuran'da geçmez.Namaz farsça bir kelime olup,Kuran'da ifade edilen şekli en genel halinde ''Salat''tır.Alıntıladığınız yazılarda ki ayetlerde verilen Tesbih ise apayrı bir kavramdır,onu namaza yormak bilerek veya bilmeyerek bir hatadır.

Namaz'ın vaktine gelince benim şahsi kanaatim 3 olup,sabah,akşam ve yatsı şeklindedir.Fakat 3'dü 5'di tartışmasının bizlere hiçbir faydasının olmadığını düşünüyorum.Yada sabahdı,ikindiydi veya yatsıydı gibi.Değerli kardeşim önemli olan sizi tatmin eden ve size fayda veren ibadeti yapmaktır.İster 5 ister 3 olsun bence farketmez.

Kuran'da Maun suresinde verilen namaz lanetlenen bir namazdır.Çünkü riya için yapılan,kişisel gelişime,tekamüle ve dinin amacına hizmet etmeyen bir Namazdır.Bakın yazalım.

Maun Suresi,

1. Gördün mü o, dini yalan sayanı?

2. İşte odur yetimi itip kakan;

3. Yoksulu doyurmayı özendirmez o.

4. Veyl olsun/Lanet olsun/Vay haline o namaz kılanların ki,

5. Namazlarından gaflet içindedir onlar!

6. Riyaya sapandır onlar/gösteriş yaparlar.

7. Ve onlar, Maun'a/kamu hakkına/yardıma/zekâta/iyiliğe engel olurlar.

Değerli kardeşim,eğer kıldığımız namaz bizi değiştirmiyorsa,toplumdaki yetime,zayıfa ve ihtiyacı olanları gözetmeyi teşvik etmiyorsa,kul hakkına
dikkat edilmiyorsa,sömürü düzeninde hiç gıkımız çıkmıyorsa,o kılınan namazlar Veyl namazlarıdır.Dinide bu namazları kılanlar yalanlayanlardır.

Size tavsiyem,namaz vakitlerinden önce Kuran'daki ''Salat''kavramını anlamaya çalışmanızdır.Bu konuyu araştırırsanız daha verimli olur.

Selametle...
elmuh (20. July 2009), Miralay (30. June 2010), Toslunba (28. July 2009)