(İnsan)28. Onları biz yarattık; onların yaratılışını sapasağlam yaptık. Dilediğimizde kendilerini yok eder yerlerine benzerlerini getiririz.(Nuh) 22. Bunlar da, büyük hileler, büyük desiseler kurdular!(Haşr) 16. Münafıkların durumu tıpkı şeytanın durumu gibidir. Çünkü şeytan insana İnkâr et der. İnsan inkâr edince de: Ben senden uzağım, çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım, der(Kalem)8. O halde, hakikati yalan sayanlara boyun eğme! (Kaf)15. İlk yaratmada âcizlik mi gösterdik? Hayır, onlar yeni bir yaratma hususunda şüphe içindedirler. (Necm) 19. Gördünüz mü o Lât ve Uzzâ'yı? 20. Ve üçüncüleri olan ötekini, Menât'ı. 55. Şimdi Rabbinin nimetlerinin hangisinde şüpheye düşersin.(Hucurat)16. De ki: Siz dininizi Allah'a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da bilir, yerde olanları da. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. (Zuhruf)8. Biz bunlardan daha zorba olanları da helâk ettik. Nitekim öncekilerde örneği geçmiştir22.Hayır! Sadece, biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk, biz de onların izinde gidiyoruz derler. 26. Bir zaman İbrahim, babasına ve kavmine demişti ki: Ben sizin taptıklarınızdan uzağım. 30. Fakat kendilerine hak gelince: Bu bir büyüdür, biz onu tanımıyoruz, dediler. (Enbiya) 57. Allah'a yemin ederim ki, siz ayrılıp gittikten sonra putlarınıza bir oyun oynayacağım!
|