Selam Nuh,
Gördüğüm kadarıyla, ayet yazmak dışında konuşmuyorsun. Ancak açtığın konulara seçtiğin başlıklarla ayetlerden başka birşeyler söylemiş oluyorsun zaten. Söylemekten öte ithamlarda bulunuyorsun. Yukarıya alıntıladığım yazı, Hakkı Yılmaz'ın tebyin çalışmasının girişine aittir. Esasen kendisinin çalışmalarını okuyan ve bilgisi olan bir kişinin, Hakkı Bey'in Kuran konusundaki hassasiyetlerini bilmemesi mümkün değildir. Bu konuda bilgilenmeden fikir sahibi olmamak ve iftira ve hakarete varacak ithamlardan kaçınmak gerekir. Öncelikle bu hususta bilgilenmeniz gerekir.
Ayrıca sizin bu ithamınıza göre, Kuran meali de yapılmaması gerekir. Çünkü tebyinül kuran, benim görüşüme göre, Hakkı beyin Kuran mealinin gerekçesini oluşturmaktadır. Meal/tercüme yapan kişiler elbette ki Kuran kavramlarını inceliyorlar ve onlara türkçe karşılıklar buluyorlar. Bu çalışmanın ise Kuran'ın rehberliğinde ve Kuranın kendini açıklaması çizgisinde yapılması gerekir. Sonunda ortaya çıkan meali okuyan insanlar ise, şu ayetin şu kelimesi neden böyle çevrilmiş diye sorduklarında, Hakkı beyin çalışmasından ilgili bölümü açarak gerekçe hakkında da bilgi sahibi olabilecekler. Bence bu büyük bir hizmettir ve inanıyorum ki, şimdiye kadar Kuran çevirisi yapan kişiler de bu yolu izleselerdi, hem okuyanlar hem de ileride Kuran çevirisi yapacak olan kişiler için güzel ve faydalı bir hizmet
sunmuş olurlardı.
Sizin mantığınıza göre ise, Kuran'ın meali yapılmamalı, meal yapılsa bile bununla ilgili gerekçeler ve açıklamalar yazılmamalı. Kuran kavramları hakkında dahi konuşmamalı.
Hatta sizin mesajlarınızda kullandığınız tercüme kime aitse, ona da seslenelim. Sayın .......,Kuran size yetmedi mi, neden tercüme yaptınız?Neden Kuran üzerinde çalıştınız,mesai harcadınız? Arapçanızla okuyun geçin, sonra sizin çalışmanızdan ve mealinizden faydalanıp, Kuran'ı bırakıyoruz böyle.(!!)
Hele bir de, Kuran kavramlarını Kuranla ortaya koyanlar yok mu? (!!!!)
Mantıksız oldu değil mi?
Allah, Kuran'ı Kuran'la ve Kuran'ca açıklama gayreti içinde olan, Allah rızası için çalışmalarını bizlerle paylaşan ve insanları Kuran'a çağıran Kuran erlerinden razı olsun.Yollarını açık etsin, ilimlerini artırsın.
__________________
Kimse kimsenin yargıcı değil, olmamalı da zaten..Herkes kendi üzerinde gözetmen ve yargıç olsun..Kendimizi rahatsız edelim, dünyamız değişsin...Belki o zaman huzuru bulmuş benliğimiz başkalarına kendiliğinden ışık saçar../Elif.
Konu Barış tarafından (30. July 2009 Saat 11:49 AM ) değiştirilmiştir.
|