Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31. July 2009, 09:47 AM   #9
aşık74
Uzman Üye

Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
aşık74 will become famous soon enoughaşık74 will become famous soon enough

Alıntı:
Toslunba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli Aşık kardeşim ,samimi içten anlatımınıza ,dürüstlüğünüze ve cesaretinize hayran kaldım.

Allah razı olsun

Öncelikle şahsım adına size şu düşüncemi söylemek isterim. Bir kişi tutup koca bir şehri havaya kaldırıp 100 km uzaha taşısa ,hemde hiç dokunmadan -yine onun Kurana uyup uymamasına bakarım. Kurana uyuyorsa başımız üzerine -marifetli bir KUL deriz. Uymuyorsa yaramaz deriz. Bakın aşağıdaki ayet düşündürücüdür.

Diyanet İşleri : İsra 36 : Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur.

Elhamdülillah,kesinlikle sizin gibi düşünüyorum,zaten bende bu iş leri yapıyorum,şunları bunları yapıyorum diyenlere prim vermiyorum,
ama isanın dikkatinide çekiyo haliyle
Yani içimden diyorumki; acaba bunlar gerçekmi ? Yoksa bizi guruba bağlamak adına yapılan edilen sözler ve işlermi diyorum..
Hatta şuna bir bakın; bu kişi balıkesirde yaşayan birisidir.
Bana şu kısım çok enteresan geldi mesela;

http://www.siddiknacieren.org/index....ki=KERAMETLERI

Yani her gurup bir şeylerle övünüyor.Hepsi biz doğru yoldayız diyor,bu arada haniflerde bunu iddia ediyor,forumda görebildiğim kadarıyla...!

Ama doğru yol hangisi ? Öyle bir hal aldım ki , artık rabbime dua'larım değişdi inanın,eskiden bize rahmet et,günahlarımız bağışla derdim.
Ama artık rabbime şunu diyorum ; Allahım nolur bana doğru yolu göster,nolur bana doğru yolu gitmeme vesile olacak mucizeler göster , diyorum .
Kısacası; dinimizdeki bu karmaşıklıkdan dolayı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Rabbimiz bize duvarların içinden geçin -düşünce gücüyle cisimleri hareket ettirin deseydi amacımız bu olurdu ve bu gibi şeylere (vardır veya yoktur) önem verirdik fakat Rabbimiz bizden KUlluk ister. Şov değil. İslamın propagandayada ihtiyacı yoktur.

Acizene tecrübelerim bana şunu gösterdi değerli dostum ; Şahsımı bağlayacak bu düşünceler Kuran okurken ve hayata geçirme mücadelesi içerisindeyken idrakime geldi . Hatalı ise bizden ,doğru ise Rabbimizdendir. Üzerinde yürüdüğümüz Allahın dosdoğru yolunu kıldan ince kılıçtan keskin gördüm. Kuranda bildirilen şaşmaz doğru bilgilerin hayati önemi olduğunu gördüm. Ve kişinin gözünü diktiği yöne bilinçli yada bilinçsiz kılavuzlandığını gördüm. Kıldan ince kılıçtan keskin bu yolda gözünü Allahtan kaydırdınmı yoldan çıkmaya başlandığını gördüm. Bu nedenle çeşitli metafizik olayların inananların gözünü farklı noktalara kaydırması olasıdır-ki çevremde çok gördüm bunu. Kim ne gördüyse gördü bu bizi bağlayacak bir şey değildir zira ölürkende yaşarkende hesap vereceğimiz -muhatap olacağımız bellidir. LA İLAHE (ilah yoktur) dememize engel olan her şey bizler için tehlikelidir. Aksi halde nefislerimizdeki ilahlaştırma müessesinde şeytanla bir randevu ayarlamış oluruz diye düşünüyorum.

Rüyalarda görülen şeylerin kişiler için çok önemli olabileceğine şahidim ancak nasılı ap ayrı bir konudur. Ve sadece gören kişiyi bağlar. Delil değildir. İslam delil dinidir.

Eskilerin çok hoş bir sözü var. Doğruluğuna şahsım adına şahidim. İnşallah size bir faydası olur bu sözün : " EREN ERDİM DEMEZ ,BİLEN BİLDİM DEMEZ ; SIRRI OLAN SIRRI OLDUĞUNU BİLMEYENDİR -SÖYLEMEZ (hele cemaatin orta yerinde hiç söylemez -algıda bozukluk durumları hariç)" . Lütfen bu sözleri çok iyi düşünün.

Bu söz'ler çok güzel,yerden göğe kadar katılıyorum
Ve artık düşüncelerim her geçen gün değişiyor dini açıdan...

Değerli dostum ,ülkemizdeki yoğun bilgisizlik ve insanların bilinmeyene olan merakı -bilinmeyenin çekiciliği gibi gerçekler cemaat ve tarikatların uzun süredir dikkatini çeken bir unsurdur. Ve bunu kullanmayı çok iyi bilirler. LÜtfen aşağıdaki ayeti hiç unutmayın

Diyanet İşleri : Araf 16 : Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.”

Şeytanın bulunduğu yer Allahın dosdoğru yolunun tam üzeridir. Allah yolunda yürürken şeytanlar görmeye hazırlıklı olmalıyız (cemaatinizi kast etmiyorum -genel konuşuyorum). Eğer bu yolda hiç şeytan göremiyorsakta şöyle bir düşünmeli derim.

Güzel tespit Not: Benim cemaatim yok,sadece ara sıra sohbet'lere gidiyorum toslunba

Değerli dostum ; Bir kişi keramet gösterdi(?) diye gidip ona tapınmayacağınızdan eminim. Zira Kuranda Peygamberimizden mucize isteyenlere "ELLERİNDEKİ BU KURAN ONLARA YETMEDİMİ" denir. Aman dikkat ; LA İLAHE İLLA ALLAH.... İLLEDE ALLAH ,BAŞKASINA RAZI DEĞİLİZ ,YA O YA HİÇ. ÇÜNKÜ "LA İLAHE" .Aman gözünüzü hedeften kaydırmayın dostum. Eren erdim demez.

BU gibi metafizik unsurların peşine düşen insanları anlıyorum ancak islam dini İLLA ALLAH der. Biz budist yada Hindu değiliz. Korede tapınaklarının kapatılmasını protesto etmek için iki budist rahip seçilir. Bu 2 rahip sessiz sedasız parlemento binesının önüne gider bağdaş kurar otururlar. Üzerlerine benzin dökerler ve o halde kendilerini yakarlar. Hiçbirisinin kılı bile kıpırdamaz -ne bir çığlık nede en ufak bir hareket. Külleri hala bağdaş kurmuş oturur haldedir ,ve bu şekilde can verirler. Medyadada çok geniş yankı uyandıran bu olay bizim ülkemizde olsa sanırım bağlı bulundukları TAPINAK en kalabalık cemaat olurdu ne dersiniz? O halde müslümanlık başka birşey -keramet(?) denilen şeyler başka birşey.

Selametle kalasın.
Çok sağolun,allah sizden ve hepimizden razı olsun inşaallah,inanın yazdıklarınız bana o kadar faydalı oluyorki anlatamam,bu forumda açdığım konuları,birilerinin cevaplamasını hevesle bekliyorum inanın...

Hatta hiçbir foruma bu kadar bağlı kalamamışdım,sinir oluyordum,çok bağnaz,çok hurafeci insanlar vardı.
Amaaaa bu forum farklı
Neden farklı ??
Çünkü ilk kaynak kuran,yüce kitabımız,rabbimizin en büyük hediyesi olan kitap.
Elhamdülillaaaaah .........
Biraz şevke geldim ve coşdum kusura bakmayın

sevgiler,saygılar,hayırlı cumalar hepinize....
aşık74 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aşık74 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Ali Rıza Borazan (9. August 2009), Barış (13. October 2009)