Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13. October 2009, 04:48 PM   #6
Barış
Uzman Üye
 
Barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 785
Tesekkür: 1.340
366 Mesajina 989 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 16
Barış is on a distinguished road
Standart

Selam,

PayLaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Bir sorum olacak size. Cinlerin ateşten yaratılmadığını, iblisten bahseden ayetlerdeki cin ibaresinin yabancı olma anlamında olduğunu yazmışsınız. Daha sonra da cinlerin de topraktan yaratıldığını belirtmişsiniz.

Kuran'da cinlerin topraktan yaratıldığına dair ayet yok. Bu yorumunuzun sebebi anlayabildiğim kadarıyla, cinlerin yabancı/tanınmayan insanlar olmasından ileri geliyor. İnsan oldukları için cinler de insan gibi topraktandırlar diyorsunuz.

Cin kelimesinin genel anlamını; örtülü olan şey diye biliyorum. Yani yabancı/tanınmayan insanlar da tanınan /tanışan insanlar için cindirler. ve bu anlamıyla geçtiği yerlerde onlar da topraktandırlar.

Ancak, cin kavramını sadece bu anlamına indirgemek doğru mudur sizce? İns ve cin dendiği zaman, tanınan-tanınmayan, yerli/yabancı , 5 duyuyla algılanan/algılanmayan gibi herkes kastediliyorsa, bu kavramların içerisine ins (madde)- cin (enerji)=Herkes de dahil edilemez mi? Yani cin kavramının enerji /dumansız ateş/5 duyuyla algılanamayan anlamında kullanılmış olabileceğini düşünüyorum. Ve bu sebeple de bazı cinler topraktandır ama bütün cinler topraktan değildir (mesela iblis) diye düşünüyorum.

Selam ile.
__________________
Kimse kimsenin yargıcı değil, olmamalı da zaten..Herkes kendi üzerinde gözetmen ve yargıç olsun..Kendimizi rahatsız edelim, dünyamız değişsin...Belki o zaman huzuru bulmuş benliğimiz başkalarına kendiliğinden ışık saçar../Elif.
Barış isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla