9. December 2009, 03:37 PM
|
|
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
|
Alıntı:
Toslunba Nickli Üyeden Alıntı
Yaşarcı Aşık Abim
Sorma toslunbacım Yaşar'cıda olduk Bakalım daha neler olacağım 
Ama sorun değil benim için..!
..Kimseye yaranamadın ,ilk geldiğinde bizde sana nurcu demiştik  ,nurcularda sana yaşarcı diyor
Valla işin doğrusu , ben hiç nurcu olmadım Ama rabbime hamdolsun ki ; bu site'yi tanıdıktan sonra nur landım , diye düşünüyorum Bu siteyi ve bir takım düşünceleri anladıktan sonra,araştırmalarım dahada çoğaldı,farklı site ler,farklı kişiler derken.. Yanlışlarımın farkına varmaya başladım.
. Tüm bunlar İbrahimi olmanın getirileri ve bence edep sınırlarını aşmadığı takdirde çok hoş. Çünkü Allah-ki ondan müstesna hiçbirşey yoktur. Herşey onun hükümranlığındadır -bilerek yada bilmeyerek. Dolayısı ile hiçbir yaratılmışı onu yaratandan gayrı düşünemeyiz. Eğer İnsanı ,onu yaradan ile birlikte düşünür ve yaradanınında sınırlanamaz olduğunu kavrar isek ,insanı - yaratılanlarında sınırlanamayacağını anlarız. Kurulabilecek en basit mantık ile o Allahki çağrılara icap eder ve o sınırlanamaz. Sınırlanamamazlık özgürlük ,gerçek özgürlük ise kulluktur kanımca. Ön yargılar ile yetişmiş bir toplumda sınırlanamayan - tanımlanamayan bir kişi olmak eleştirilmeyi ve iftirayı beraberinde getirecektir. Senin adına çok sevindim. Bu durum sana acı gelsede ileride çok fazla faydasını göreceğinden eminim. Ayrıca muhatap olduğun kişilere karşı bunaldığında af buyur "itin hatırı yoksa sahibinin var" ,ve herşeyin sahibi Allah diyerek edep sınırlarını aşmayacağındanda eminim.
Yok , edep sınırlarını kesinlikle aşmam abi ! Yüzüme karşı sapıtmışın deyip tükürseler , genede edebimi bozmam,bozamam..
Çünkü ; benim amacım belli !! Benim amacım islam adına yanlış bildiklerimizi,insanlara bir nebze olsun duyurabilmek.
Azıcıkda olsa kafalarda soru işaretleri bırakabilmek.
Birde işin güzel tarafı şu ; ben ilahiyatcı,hoca,imam vs değilim.
Sıradan bir esnafım,insanlarla haşır neşir liğim çok fazla !Bu bilgileri insanlara iletme imkanım daha fazla yani .
Birde kimse bana diyemezki : Kardeşim sen bu iş ten para kazanıyorsun,sen bunu ideolojiye çevirmişsin !Amacın nedir senin ? vs vs
Bu yöndende rahatım yani,sıradan bir esnaf ım
Selametle kal....
|
Selamlar,sevgiler...
|
|
|