Selamun Aleyküm! Değerli Müslümanlardan Kardeşim!
Alıntı:
müslümanlardan Nickli Üyeden Alıntı
DOST KARDEŞe saygılar,
|
Allah Razı olsun bizden de size saygılar olsun.
Alıntı:
Kardeş söylermisiniz,İRTİCANIN ANLAMI NEDİR.
|
“irtica” kelimesi Arapça "Ricat" kökünden türetilmiş olup “istif’al” babından “irtica” olarak dilimize girmiştir. "terakki" kelimesinin zıddı olan bu kelime, “geri dönmek” demektir. Türkçe’mizde; toplumda yeniliklere değer vermeyip, her yönüyle eskiyi özlemek veya eski düzeni getirmeye çalışmak anlamını ifade etmek için kullanılmaktadır.
Bu kelime ile ilgili Diyanet’in bir cevabını paylaşmak istiyorum.
Diyanet: Irtica klasik kaynaklarda tanim ve izahi yapilmis bir terim degildir. Türkiye`nin disinda nadiren kullanilmakla beraber, Arapça kökenli bir kelime olup geriye dönmek` anlamina gelen Rucü` mastarindan türetilmistir. Türkçe`de eş anlamli olarak gericilik tabiri ile birlikte kullanilmaktadir. Terakkinin zıddı olan irtica kelimesi, Türkçe`mizde, toplumda yeniliklere deger vermeyip, her yönüyle eskiyi özlemek veya eski düzeni getirmeye çalismak anlamini ifade eder. Irtica kavrami psikoloji, sosyoloji vb. alanlarda kullanildigi gibi dini alanda da farkli biçimlerde algilanmaktadir. Bir yönüyle dinden sapmak, tekrar cehalet ve sirk hayatina dönmektir. Diger yönüyle irtica, dinin özünden uzaklasmak ve dini, temel ilkelerine aykiri olarak algilamak ve yorumlamaktir. Buna göre irtica, kendini dindar sanan kimselerin bilerek veya bilmeyerek din kurallarindan uzaklasmasi, dinin özünü bir tarafa atip örfi sekline sarilmasidir. Islam`in zahirine siki sikiya bagli kalmanin esas oldugunu ileri sürüp, bu esasa riayet etmen insanlari dislayan, onlara hayat hakki tanimayan Haricilerin hareketi bu konuda tipik bir örnek teskil etmektedir.
Alıntı:
Bakın geçenlerde tv.chp millet vekili İRTİCA NEDİRE VERDİĞİ CEVAP ŞUYDU,
Din[İSLAMİ HÜKÜMLER] devleti kurmak için ÇALIŞMALAR YAPMAK.
|
“irtica”nın kelime anlamı bellidir. Ancak insanların kelimelere yükledikleri anlamlar farklı olabilir. Zann ile ilim olmaz.
Alıntı:
Şimdi söyleyler misiniz ben İSLAM İÇİN DEĞİLDE KİM İÇİN ÇALIŞACAM.
|
Müslüman, her türlü olumsuzlukluklardan ve kötülüklerden “İslama” kaçan kişinin adıdır. Kaçtığı yerdeki kuralları öğrenecek ve ona göre yaşayacaktır. Aksi düşünülemez.
Alıntı:
Yaptığım her durumu ,her işi ALLAH VE RESULUNUN TEBLİĞİNE DEĞİLDE KİME GÖTÜRECEM.
|
İslam dini bir yaşam biçimidir. İslama giren Allah’ın vahyine göre yaşamını düzenleyendir. Tabi ki her durumunu Allah Resulunun tebliğ ettiği KUR’AN’a götürerek ona uygun yaşayacaksınız.
Alıntı:
Ve ben bu cumhuriyet sisteminin ilk başından sonuna kadar olan BEŞER TAHAKKÜMÜNE GÖRE[TAĞUTA], İRTACAMIYIM.
|
“tahakküm” ,zorbalık etmek, zorla hükmetmek; ”tağut” ise öz olarak insanları Allah’a isyana sevk eden anlamındadır.Böylesi ağır ithamlarda bulunmak için öncelikle "İslam Dinini" Kur’an’dan tanıyarak Allah Resulundan bu güne – halkı Müslüman olan- kurulmuş devletleri iyice incelemek gerekir. Sağlıklı bir değerlendirmeyi ancak o zaman yapabiliriz.
Alıntı:
VE İNANIYORUM Kİ BEN ALLAHIN DİNİNE GÖRE MÜSLÜMAN,TAĞUTA GÖRE İRTİCA OLUYORUM ....SAYGILAR
|
Önemli olan Allah’ın Dinine göre ne olduğumuzdur. Bu da ancak Allah’ın dini bilinmekle açığa çıkar.
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.